Creme fraiche i mjukkaka istället för gräddfil?
Blev galet sugen på mjuk pepparkaka men har ingen gräddfil hemma. Däremot har jag creme fraiche. Tror ni det går att byta ut även i bakning eller är det bara i matlagning det går?
Blev galet sugen på mjuk pepparkaka men har ingen gräddfil hemma. Däremot har jag creme fraiche. Tror ni det går att byta ut även i bakning eller är det bara i matlagning det går?
Borde inte vara några problem. Jag brukar vispa ut creme fraische med lite vatten om jag vill ha mer graddfilsliknade konsistens på den.
Nej jag tycker också att det borde gå men jag har nog inte läst något kakrecept med creme fraiche i så därför blir jag fundersam.
Smart att späda med lite vatten. Får prova det. Tack!
Har ett recept på chokladcupcakes som jag brukar göra som det ska vara gräddfil i.
Hade glömt att köpa hem det en gång och hade då creme fraiche hemma och använde det istället.
Det gick jättebra och blev godare så nu använder jag bara creme fraiche i det receptet
Jasså, men det låter toppen! Då vet jag säkert till nästa gång.
Igår fegade jag ur och åkte på affären för att handla gräddfil ändå.