Hur vet jag om korven är varmrökt?
När man köper påläggskorv (typ Onsalakorv) står det bara att korven är rökt. Hur vet jag om den är varm- eller kallrökt?
När man köper påläggskorv (typ Onsalakorv) står det bara att korven är rökt. Hur vet jag om den är varm- eller kallrökt?
Usch, det var synd för jag har ätit sjukt mycket korv hela helgen. Trodde att det var salami och sånt som var kallrökt, sen slog det mig att det kanske gällde annan korv också :(
Mejlade till Onsalakorv och fick det här svaret:
"Hej!
Onsalakorven är kallrökt så den skall ni inte äta.
Nästan alla rökta korvar är kallrökta.
Med vänlig hälsning
Inger Persson
Miljö och Kvalitetsavdelningen
Atria Scandinavia AB
Tel: 035 172680"
Trist, jag trodde det var salami och parmaskinka och sånt man skulle undvika. Inte all påläggskorv...
Dum fråga säkert, men HUR vet jag om korven är varmrökt då som jag köper?!
*gravid med sömnbrist*
(om jag nu inte vill frysa det jag ska äta i 3 dygn alltså)
La Lola skrev 2009-11-30 19:33:49 följande:
Så varmrökt korv är ok?
Jag som är så sugen på Gustavskorv (hästkorv) på julbordet! Den är varmrökt, står så på förpackningen. Trodde jag var tvungen att avstå den i år
Går in i v. 30 idag
Tredje barnet, så jag har nog hört råden ett par ggr, men allt fastnar inte. Har nog säkert fått dem i pappersform, ligger nog i bunten med papper vi fick
Är nog en hel del jag avstått ifrån som jag kanske kunnat äta