• Muneca

    Kalops - Rostbiff?

    Jag ska idag våga mig på att tillaga kalops för allra första gången i mitt liv.
    Men så har jag alldeles nyss insett att istället för utskuren biff så har jag köpt utskuren rostbiff.. {#lang_emotions_undecided}

    Fungerar det lika bra?
    Tycker rostbiff smakar så himmla mjöligt!

  • Svar på tråden Kalops - Rostbiff?
  • lokisse

    det borde inte alls vara nagot problem!
    kallops är ju igentligen en rest gryta sa att säga dom bitarna som man inte kan ha till annat än att gjöra grytbita av.


    Difficile est saturam non scribere
  • Mama69

    Det går utmärkt. Skär ner rostbiffen i bitar om två gånger två cm ungefär och tillaga den sedan. Mums!!

  • isisisis

    Utskuren rostbiff är ju ett alldelest för fint kött för att göra kalops av.
    men det blir ju möra fina bitar

    Annars brukar man använda högrev,eftersom den ska puttra i ett par timmar

    Du kan säkert korta ner koktiden

  • Muneca

    Mama69: Perfekt, sitter här med kniven och skulle just börja skära, så kom jag på att jag inte visste vilken storlek. Ditt svar kunde inte komma mer lägligt! Tack!

  • Muneca

    isisisis: Ska jag kanske koka på en 30-45 min istället för 1 timma?

  • isisisis
    Muneca skrev 2009-11-30 18:22:51 följande:
    isisisis: Ska jag kanske koka på en 30-45 min istället för 1 timma?
    Nä,då blir det nog ingen vidare smak i köttet.
    Men prova och smaka en liten bit då och då.
    Det ska ju vara ordentligt mört,så man nästan kan pilla sönder bitarna.
    Då är det ju godast

    Vet inte hur länge det tar med rostbiff,men kan tänka det går snabbare iaf
  • Muneca

    isisisis:
    hehe ok! Tack för tipset! Hade tagit annat kött, men nu blev det rostbiff av misstag.
    Nu kavlar jag upp ärmarna och kör igång, hihi!

    Tack till er alla för snabba och bra svar!

Svar på tråden Kalops - Rostbiff?