• Tessax

    Retrovagnstråden 18

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.

    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:

    www.retrovagnen.se
    retrovagnen.mylava.net
    bytes.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)

    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!

  • Svar på tråden Retrovagnstråden 18
  • Tessax

    Här går man in och ska länka vagnar och så är den gamla tråden stängd Hoppas folk hittar hit nu.

    www.blocket.se/vasternorrland/Brio_liggvagn_fran_60_talet_24916486.htm&w=3

    www.blocket.se/goteborg/Brio_Dockvagn_24908358.htm&w=3

    www.tradera.com/retro-barnsele-ny-i-forpackning-auktion_103270939

    www.tradera.com/Akpase-gron-manchester-vit-teddy-rutig-bomull-Retro-auktion_103249425

    www.tradera.com/Akpase-gra-manchester-teddy-BRIO-retro-auktion_103248803

    www.tradera.com/Akpase-rod-poplin-BRIO-retro-auktion_103247057

  • Ekorrfamiljen

    Det är ju flest inlägg i den här ... (Inget illa ment BW! Tack för länk förresten! )


    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Vemund 091111
  • Boothwalker
    Här är den andra. Vet inte vilken vi ska köra i. Har spammat de flesta om den jag startade men det spelar inte mig nån roll vart vi hamnar. La till facebook-länken i den jag gjorde...
    Bàálù kékeré aláriwo tíí fi àjë-ôkö rìn
  • OnMyWay

    Hejsan,
    Är lite sugen på en retrovagn. mest för att dom är så snygga. Men hur praktiska är dom igentligen?
    Tunga?
    Lättkörda?
    Stora?

    Hoppas nån kan svara..

  • Boothwalker
    OnMyWay skrev 2009-12-01 09:09:01 följande:
    Hejsan, Är lite sugen på en retrovagn. mest för att dom är så snygga. Men hur praktiska är dom igentligen? Tunga? Lättkörda? Stora? Hoppas nån kan svara..
    Underbara. =)

    Nej men jag tycker inte de är tunga. De är smidiga att köra och stabila och bastanta men samtidigt nätta och lättmanövrerade. De håller bättre och även om de kan vara stora tycker jag de nya jag kört har varit mycket klumpigare.
    Bàálù kékeré aláriwo tíí fi àjë-ôkö rìn
  • MaryMalou
    OnMyWay skrev 2009-12-01 09:09:01 följande:
    Hejsan, Är lite sugen på en retrovagn. mest för att dom är så snygga. Men hur praktiska är dom igentligen?Tunga?Lättkörda?Stora?Hoppas nån kan svara..
    Beror på modell. Min Brio-liggvagn från 80-talet är lättare, mindre och smidigare än de moderna vagnar av standardtyp som jag provkört. Däremot är väl såna som Bugaboo och liknande ännu lättare och kanske enklare att köra men såna har jag aldrig provat. Har en ganska stor 70-talsliggvagn till pyret i magen och den är lite tyngre och lite klumpigare än brion men känns ändå smidig och är inte lika stor som de flesta moderna vagnar. Flera trehjuliga vagnar är väldigt långa för att hålla balansen, så är det aldrig med dessa gamla pärlor.

    Sulkymodeller av äldre modell är nättare än nya sulkys men chassiet kan väga lite mer. Då är det å andra sidan mycket stabilare vilket kan vara vettigt om man kör runt en 3-åring som klättrar i och ur vagnen själv.
Svar på tråden Retrovagnstråden 18