Jag brukar göra mintchoklad som blir attans god!
Mintchoklad
1 äggvita
4 droppar pepparmyntsolja (jag brukar ta dubbelt eller tredubbelt)
225 g florsocker
100 g hackad mörk choklad
extra florsocker till utbak
ev dekorering som silverkulor, blommor, kanderat apelsinskal eller violer etc
Vispa äggvitan skummig, tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsockret lite i taget. När massan är fast och smidig är degen klar.
Knåda den på florsockerpudrat bakbord. Kavla ut lite av massan i taget, eventuellt mellan två uppklippta plastpåsar för att undvika att det fastnar på bakbord eller kavel, tills den är ca 5 mm thock. Ta ut rundlar med ett kakmått eller ett matskedsmått. Fortsätt tills all deg är slut.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa mintkakorna i chokladen och lägg på en skärbräda eller plåt för att torka. Garnera eventuellt medan chokladen ännu inte stelnat.
Förvara svalt.