Då föreslår jag pytt-i bagdad! En ris-och köttfärsgratäng som serveras med olika frukter. Den har jag bjudit på flera gånger, och både barn och vuxna älskar det!
Den går att förbereda helt och hållet dagen innan, och bara gratineras den dag det ska ätas.
Receptet är beräknat till 6-7 portioner. Stora portioner!
Pytt i Bagdad:
1 kg köttfärs
4 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Bryn allt tillsammans i stekpannan.
Koka 6-7 portioner ris och blanda med det brynta.
4 dl mellangrädde
4 dl chilisås
4 tsk curry
1 krm svartpeppar
4 dl creme fraiche
Rör samman alla ingredienser och blanda med ris- och köttfärsröran.
Häll i smorda formar. Gräddas i 15 min i 250 grader.
Servera med te x ananas, päron, mandarinklyftor, banan, jordnötter, melon, körsbärstomater, gurka, mm.
Ett gott bröd passar också bra till!