• Firefairy

    ersätta socker med honung?

    Jag köpte smaksatt honung i helgen och funderar på att baka på det, då det står på burkarna att de passar till bakverk och glass.
    Men om man skall omvandla tex 2 dl socker till honung - hur mycket skall man ta då???

  • Svar på tråden ersätta socker med honung?
  • Cs mamma

    Sirap så är det samma mängd... testa, jag vet inte =)

  • Firefairy

    tack, insåg att det är sirap i kakan oxå så jag behåller sockret i byter sirap mot honung, då slipper man tänkte på vätskemängden oxå

  • Mamma ica

    Läste precis att 1 dl socker är 90 g och 1 dl honung är 140 g och eftersom honung är sötare än socker så skulle man ta lite mindre honung än vad det skulle vara socker.

    Nu skulle ju du byta ut sirapen istället, men en annan gång vill du kanske byta ut sockret, hoppas baket blev bra!!

  • Firefairy

    TACKAR!!! jättebra o veta till en annan gång, för det blev lite mindre smak av honungen än jag hade tänkt, så nästa omgång byter jag ut både socker och sirap mot smaksatthonung... :)

  • MBert

    Mamma ica skrev 2009-12-10 15:55:14 följande:


    Läste precis att 1 dl socker är 90 g och 1 dl honung är 140 g och eftersom honung är sötare än socker så skulle man ta lite mindre honung än vad det skulle vara socker.Nu skulle ju du byta ut sirapen istället, men en annan gång vill du kanske byta ut sockret, hoppas baket blev bra!!
    Tänkte precis svara samma sak (när jag läste frågan). Byt mot samma viktmängd, och knappt ens det eftersom honung är sötare.

    Överlag är det att föredra att använda honung istället för socker. Det ger saftigare brödbak och det är nyttigare. Det innehåller nyttigare sockerarter än vanligt strösocker, värdefulla mjölksyrebakterier, antioxidanter och vitaminer som stärker immunförsvaret.
Svar på tråden ersätta socker med honung?