• ThereseK

    Skillnad på mörk o ljus sirap egentligen??

    jaa, det har jag undrat över nu ett tag..

    När jag bakar använder jag alltid ljus sirap, men mörk går inte alls åt, men det kan man väl lika gärna använda egentligen??

    Är det nå med smaken som skiljer dem åt eller?

    Å nu ska jag göra kålpudding, men använda den mörka sirapn istället, för orkar inte åka o handla, om det inte e nödvändigt, o det lär väl funka,,eller??

    Nån vis som kan förklara?

  • Svar på tråden Skillnad på mörk o ljus sirap egentligen??
  • Sencha

    Den mörka smakar mer. Är godare
    Jag har köpt ljus någon gång, men den blir inte använd. Jag vill bara ha mörk. (Synd, för det är bara den ljusa som finns som ekologisk, men köper jag ljus kan jag lika gärna vara utan.)

  • ThereseK

    aha, men om det bara e det som skiljer, då e det ju inga problem alls att bara byta =)

  • ThereseK

    Åh tackar!! Hmm, tänkte ju inte ens på att gå in o läsa på hemsidan.. =)

  • elinasteen

    är jag helt fel ute kanske, men är inte ljus mer till kakor o sånt bak och mörk till typ bröd? kanske bara är nåt jag fått för mig, men jag tror så:D

Svar på tråden Skillnad på mörk o ljus sirap egentligen??