• Missy E
    Äldre 9 Dec 10:58
    16240 visningar
    5 svar
    5
    16240

    Hur byter vi halogenlampa i badrumsarmaturen?

    I taket i vårt badrum sitter en armatur med tre halogenlampor. Det är som en kupol i metall och lamporna är riktbara. Men vi förstår inte hur vi skall få loss en lampa som gått sönder. Det är som två små metallpiggar och en liten ögla i metall som håller fast lampan på nåt vis. Men vi vet inte hur? Någon som har en liknande hemma som kan hjälpa oss?

  • Svar på tråden Hur byter vi halogenlampa i badrumsarmaturen?
  • Äldre 9 Dec 11:14
    #1

    Om piggarna bara är som raka stift ska man troligen dra rakt ut. Ibland kommer det med en sugpropp med armaturen som man ska använda. Är den borta kan man ta en annan sugpropp, tex en sån man kan hänga diskborsten på. Dra och lirka lite försiktigt så märker ni om det händer något.

    Det finns de lampor som man trycker in lite lätt och vrider på också. Då har de stift med små "klumpar" i ändarna.

  • Missy E
    Äldre 9 Dec 15:32
    #2

    Aha, men då menar du stiften i "botten" på själva halogenlampan. Jag menar att lampan nu sitter som inbäddad i metallkupolen och där hålls fast på ngt vis med hjälp av två små pinnar och en ögla - dvs på ovandelen av halogenlampan.

  • Missy E
    Äldre 9 Dec 18:21
    #3

    På denna bild ser man "öglan" snett till vänster och två metallpiggar till höger:
    www.markslojd.se/Archive/ProductImages/Big/277641.jpg

  • Äldre 9 Dec 21:41
    #4

    Aha! Ja jag menade stiften på glödlampan.

    Set det ut sådär tror jag du ska trycka piggarna mot varandra så du får loss hela öglan. Om det inte går med fingrarna kanske du får använda en liten tång.

  • Äldre 9 Dec 21:46
    #5

    Och med öglan menade jag alltså hela den där metalltrådgrejen. Kollar man noga ser man att metallgrejen är böjd så den går in i små skåror vid kanten, och där måste man få lös den genom att klämma ihop piggarna.

Svar på tråden Hur byter vi halogenlampa i badrumsarmaturen?