Kan man plötsligt få en anafylaktisk chock pga sånt man tålt hyfsat tidigare?
Jag är allergisk mot björkpollen och många pälsdjur. Jag verkar också vara överkänslig mot nötter, framförallt hasselnötter och valnötter. Nötallergin är inte utredd men sätter igång klåda i hals och öron, inga andningssvårigheter eller allmänpåverkan. Nu till mina frågor:
Kan jag plötsligt få en anafylaktisk chock när jag bara haft lite symtom på nötallergi tidigare?
Hur vanligt är det att man dessutom är allergisk mot frön?
Jag har just smällt i mig en massa sesamfrön, pumpafrön och solroskärnor och det börjar klia och sticka i hals och öron och jag är livrädd att få en kraftig allergisk reaktion. När kommer den i så fall? Jag menar: När är faran över?
Jag undrar alltså om man plötsligt kan bli jätteallergisk trots att man ätit grejerna tidigare, dock kanske inte i riktigt lika stor mängd.
Hjälp!