• MartinaJ

    Hjälp! Vad gör jag för fel (med karamellfärgen)?

    Jag har problem!
    Jag vill alltid bjuda på hembakt när vi har kalas.
    Till helgen har vi kalas för min dotter och min son.
    Tänkte det vore kul att baka kakor i grönt och rosa.
    Hittils har det misslyckats!

    Jag gjorde söta små biskvier, hälften i varje färg.
    Så fort jag hällde färg i chokladen stelnade den!

    Nu skulle jag snabbt och lätt göra lite jitterbuggare, hälften i varje färg.
    Marängen var riktigt hård, men så fort jag hällde i karamellfärgen och skulle breda ut så smälte den!

    Jätteledsen!

    Är det fel på Dr. Oetkers karamellfärg? Eller på mig? Eller har jag bara haft otur?

  • Svar på tråden Hjälp! Vad gör jag för fel (med karamellfärgen)?
  • Snuttjulla

    vet inte vad som hänt, men ajg kan tipsa om brysselkex, där färgar du ju strösocker, så du kan ju liksom inte förstöra kakan... Jag brukar ta nån droppe färg, i en burk med socker, och skaka tills det inte är blött längre, är det det, har jag i med socker...
    Annars kan du ju göra kakor med sockerglasyr på, där är karamellfärg också bra, eller muffins med frostings?

  • MartinaJ

    Brysselkex har jag gjort :)
    De blev bra!

  • Snuttjulla

    maränger kan du ju "färga" med att ha i hallon tex, och blåbär för lite killigare färg...

  • livet leker

    Gör vanlig mördeg o ta karamellfärg i !

  • tildabelle

    Jag har bara dålig erfarenhet av dr oetkers karamellfärg. jag hällde i det när jag vispade grädde och det blev aldrig "hårt". hela grädden förstördes.

    Använder nu ekströms karamellfärg och när jag färgade mina maränger rosa så gick det galant.

    (har dock inte provat färga choklad)

Svar på tråden Hjälp! Vad gör jag för fel (med karamellfärgen)?