KramKalas skrev 2009-12-26 12:17:58 följande:
jag kokar vatten, grötris, salt o smör i 10minuter på spisen. Sedan tillsätter jag mjölken o låter koka på låg värme i 40 minuter. För att det inte ska bränna i botten så använder jag en kastrull med teflonyta och på plattan lägger jag tre en kronorsmynt. Att de ligger mellan plattan och kastrullen. Och så ska du röra med jämna mellanrum. Bränner aldrig när jag gör så o jag kokar risgrynsgröt ungefär en gång i veckan.
Beror ju på om man har lust att stå och röra hela tiden och hur man vill ha gröten.
För ju mer man rör desto mer rör man sönder grynen och ju slätare och segare blir den, medan man får mer grynkonsistens om den får stå och svälla i ugn.
Och vad man väljer beror väl i sin tur på hur man är van att få den

För de flesta är riskgrynsgröt förknippat med jultraditioner, även om man kan äta det året runt.
Sen går det åt mer mjölk om man väljer att tillaga på spisen än om man gör det i ugn.