Fondue - olja eller buljong?
Som rubriken lyder så skall vi ha fondue på nyår och undrar nu vad som egentligen är bäst? Olja eller buljong? Har ni ngt i oljan/buljongen?
Tack på förhand!
Som rubriken lyder så skall vi ha fondue på nyår och undrar nu vad som egentligen är bäst? Olja eller buljong? Har ni ngt i oljan/buljongen?
Tack på förhand!
puff puff
Vi brukar ha en kraftig buljong och sedan ösa i annat också, som rödvin, tomatpuré, pressad vitlök, chili mm.
Det måste bli mycket godare med buljong!
vi har alltid olja. jag gillar inte kokt fläskfile
vi har kryddor på tallriken som vi doppar köttet i och sen ner i oljan. *mums*
Vad brukar ni ha för kött? Vi har oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Allt ska skivas tunt så det går väl bra med alla dessa?
Kan man göra buljongen långt i förväg? Tänkte att den kunde bli gjord tidig eftermiddag för att slippa stå med det i sista sekund :)
Vi gör en buljong med rödvin, vatten, kokta morötter, lite soja och så vitlök, Blir kanongott! Och alkoholen kokar bort.
jag koker på spisen först med löl, buljontärningar,vatten,rödvin, vitlök,soya, lite kalvfond. sila bort löken och värm sedan på det när nui ska äta!
Åh, buljong, rödvinsbuljong!
1 flaska rödvin, massa kalvfond och oxfond (minst en flaska), vatten, lite olja (stoppa ner en klyftad lök som får koka med för smaken) peppar....koka ihop i massa timmar på spisen och späd eftersom med mer vatten/vin...
vi ska äta fondue imorgon på oxfilè...
http://erica.myshowroom.se