Recept på "nyttigare" scones???
Scones är ju sååå gott och jag ska på torsdag ha hemkunskap med klassen, arbetar som lärare.
Är det någon av er som har ett bra recept på scones med annat än vetemjöl i???
Tack på förhand Medde
Scones är ju sååå gott och jag ska på torsdag ha hemkunskap med klassen, arbetar som lärare.
Är det någon av er som har ett bra recept på scones med annat än vetemjöl i???
Tack på förhand Medde
du kan ju använda dinkelmjöl ist för vetemjöl..
annars vet jag nog inte =)
Är liksom inte själva poängen med scones att det är sååå gott och sååå onyttigt.
Du kan ju alltid byta ut mjölet mot rågmjöl.....men vad 17....så sällan som man äter scones så kan man äta "äkta" sådana.
Man kan blanda i ett grövre mjöl i så att fiberhalten stiger ngt.
Grahamsmjöl istället för vetemjöl. Man kanske kan blanda i havregryn eller råggryn istället eller tillsammans med mjöl?
Toppen! Har nån ett recept blir jag ännu gladare
hej!
jag brukar göra scones med hälftengrahamsmjöl och riva ner till morötter. Här är ett vanligt recept...
Lycka till! Linda
www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=422346
Blir kanongoda, lite spröda scones med dinkelmjöl!