• Skogsflickan

    kan man använda sirap istället för socker??

    Har en fråga till er bakkunniga...kan man använda sirap istället för socker när man bakar? Jag har nämligen allt till att baka sockerkaka men inte tillräckligt med socker hemma och orkar inte åka en lång väg idag för att köpa det...

    I såfall hur mkt motsvarar 1dl sirap i socker??

  • Svar på tråden kan man använda sirap istället för socker??
  • tisteln

    Tja, vi byter ut socker mot vit sirap när vi bakar bullar, och det går bra.

  • Skogsflickan

    Åh tack! men hur mkt sirap är varje dl socker?

  • tisteln

    Vi kör på att 1 dl = 1 dl. Men jag har som sagt bara gjort detta med bullar

  • Skogsflickan

    tack,tack,tack så hemskt mkt för hjälpen! Tur att man har FL att fråga om alla konstiga saker ;)

  • MBert

    Hur gick det?

    Jag tror nämligen det inte är lika lyckat att byta ut strösocker mot sirap i en sockerkaka. Där ska ju sockret vispas med ägget.
    Byta mot sirap är däremot att föredra i jäsdegar, som bullar och bröd.

Svar på tråden kan man använda sirap istället för socker??