hel kyckling i ugn - när är den klar?
har en hel kyckling inne i ugnen, men jag vet inte hur man ser att den är klar.
det jag har gjort är att sticka en kniv i den, och då rann det ut väldigt mycket saft.
någon som vet hur jag ska göra?
har en hel kyckling inne i ugnen, men jag vet inte hur man ser att den är klar.
det jag har gjort är att sticka en kniv i den, och då rann det ut väldigt mycket saft.
någon som vet hur jag ska göra?
glmde skriva att den har varit inne i en timme nu.
När saften är klar är den färdig. Är saften rödaktig behöver den en stund till. Ett annat sätt att kolla är att ta tag i lårbenet (med lite hushållspapper, så att du inte bränner dig ) och vrida om, om den släpper från köttet ska den vara genomstekt.
En timme är nog för kort, jag brukar låta kyckling (som ofta väger runt 1,3 kg) steka i ungefär 1 h 30 min (i glasform med lock).
Skaffa en digital termometer, ett kök utan termometer är som grogg utan sprit.
1 1/2 timme brukar vara lagom för en hel kyckling, ca 30 min per kg
Jag har visserligen en termometer, men jag använder den inte på kyckling. Det går så bra så att laga kyckling utan termometer. Men det är klart att OM man har satsat pengar på en oxfilé och tänker helsteka den, är investeringen i tryggare händer med en termometer...