Bacon som passerat bäst-före datum. Kan man äta det?
Har tänkt att göra en bacon-pastasås idag men ser nu att baconet som legat i frysen ett tag gick ut den 23/9.
Är det farligt att tina upp det och tillaga det?
Har tänkt att göra en bacon-pastasås idag men ser nu att baconet som legat i frysen ett tag gick ut den 23/9.
Är det farligt att tina upp det och tillaga det?
Har det varit fryst är det INGEN fara! Du känner fort på lukten om det är för gammalt! Luktar det inte apa-så är det okej!
Nej, inte om du frös in det innan det hade gått ut. Ovh även om du gjorde det så är det så pass nära inpå i tid att det inte borde vara någon fara. Är ju "bäst före", inte 2mögligt direkt efter"
Jag skulle äta det iaf! Om du är osäker kan du steka upp en bit och porovsmaka! Har du katt kan du göra färskhetstestet - äter dom det är det ingen fara
Alltså, när man fryser saker så stannar man ju tiden mer eller mindre.
Så om du frös in baconet 4 dagar före bäst-före-datumet, så har du iaf 2 dagar kvar när du tinar upp det igen.
Sen skulle jag ju inte ha saker kvar i frysen i mer än 1 år, och det bygger ju på att det inte var dåligt när du frös in det. Men om inte frysen "stannade tiden" så vore det ju meningslöst att frysa in saker =)
Alltså, det kanske har legat fryst i frysen i en månad, eller två.
Frös in det direkt när vi handlat det.
Så ni tror inte det är nån fara då?
Vi storhandlar varje månad, och slänger ner bla., bacon i frysen. Sen kan det ligga i 1 vecka- flera månader.
Det är absolut ingen fara att äta ditt bacon om det inte var mögligt, utgånget innan du frös ner det eller om du tar upp det ur frysen och låter det ligga i kylen 1 veckan innan du äter det eller eventuellt hoppar på det och kryddar med diskmedel =)
Bon Appetit!