Sätt ugnen på ca 200grader. Linda dadlar som kärnats ur med baccon. Ställ in tills de är nästan brända.
Blanda philadelphia med finhackad rödlök och röd(eller svart) rom, bre ut på valfritt bröd, även gott på våfflor.
Smaksätt köttfärs med färska örter (koriander, mynta, oregano har jag haft... samtidigt) och vitlök. Forma korvar och sätt på spett. Stek i ugnen.
Sallad på broccoli:
Färsk broccoli, som kokas 2-3 min, finriven vitkål & ev. rödkål och rostade solroskärnor. Häll på vinegrette dressing.
Hallomi, ost som steks i panna eller på grill.
Kokta rödbetor (ät varma eller iaf. ljumma) med smulad fetaost på.
Smördegsinbakad ost, gärna brie, ät med hjortronsylt eller svartvinbärs géle.
Pestorullar. Kavla ut färdiga smördegsplattor och smöra på pesto. Rulla ihop. Grädda mitt i ugnen (200grader) tills de fått fin färg ca10 min.
Fyll champinioner (ta bort foten och fyll hålet) med färskost som kryddats med örter och/eller lök, vitlök. Ät kalla.