• MBert

    Baksten

    Jag vill skaffa mig en baksten och funderar på vad jag ska sätta upp för kriterier.

    Hur stor ska den vara? Ska den nätt och jämt gå in i ugnen eller bör det finnas lite "mån" runt om (i så fall hur mycket)? 
    Vilket material fungerar resp. är bäst? Jag har läst att svart granit är tät och bra och därmed lagrar mycket värme.
    Sen hittar jag lite olika bud på hur polerad den ska vara. Räcker det att det är en slät yta (typ sågad) eller ska den vara högglanspolerad?

  • Svar på tråden Baksten
  • versan

    Var hittade du din baksten?
    Nyfiken själv på att skaffa en.

  • MBert

    puffar upp tråden lite i hopp om att någon ska komma med lite tips. Jag vill alltså ha en klassisk baksten, en stenskiva i granit som man lägger i ugnen.

  • Sigrid

    Jag har hört att kalksten är bra eftersom det ska leda och hålla kvar värmen bra.

Svar på tråden Baksten