
-
-
Svar på tråden Recept på LYXIG chokladtårta med geggig smet ovanpå???
-
Vill gärna hitta ett recept som jag lagat efter en gång, borta nu helt plötsligt!
Det är ägg i både kakan och glasyren
sen ska man visst smälta massa choklad att ha både i kakan och över med
Över ska det lixom bli 2 cm gegga MINST!
LYXIGT god och kladdig
INTE kladdkaka recept
Tackar -
puff
-
Den här???
Chokladtårta med tryffelfyllning
75 gr smör
1 tsk vaniljsocker (vaniljextrakt står det)
8 ägg
3,5 dl socker
1,5 dl kakao
2,5 dl mjöl
Tryffel:
400gr mörk choklad
2 dl vispgrädde
170 gr smör
Ugn 180 grader.
2 formar 20 cm i diameter.
Smält smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull.
Låt svalna något.
Vispa ägg och socker i ca 8 minuter, eller tills det är fluffigt och krämigt.
Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.
Grädda i 25 minuter, eller tills kakan har släppt från formens kant.
Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar. (Så att du får 4 lager.)
TRYFFEL: Börja med att smälta smör, choklad och grädde tillsammans långsamt.
Rör till en jämt smet som ställs att svalna av i kylen.
Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant uppepå tårtan och runtomkring.
.
Till detta serverade jag vispgrädde och jordgubbar för att bryta av den starka och goda chokladsmaken.
-
DuvAnders ChokladKaka hette den jag letat efter!
ÄNTLIGEN!
Det är inte kakao i, utan bara blockchoklad -
Jaha...kan man få sig ett recept????
-
Vill också ha recept! Snälla?...
-
Ja självklart!
Här kommer det: Och vet ni, det är direkt från en lyxig herrgårds bagare, så den är lite lyx att ha hemma.... Då man vet att JUST den serveras på Evedals Värdshus...!
Kaksmeten:
175gr Smör/margarin
175gr mörk blockchoklad
2dl socker
3 ägg-gulor
1 tsk vaniljsocker
1dl mjöl
3 ägg-vitor
Glasyren:
3/4 dl kaffegrädde
1 msk smör
1 1/2 msk florsocker
1msk socker
50gr Ljus blockchoklad
50gr mörk blockchoklad
Kakan: Smält smöret, lägg sedan i chokladen i små bitar, Rör hela tiden, ta av från värmen. Häll i socker med ägg gulorna, Rör rejält. Sedan kan man hälla allt i en bunke, då man också tillsätter mjöl och vaniljsocker. Till sist ska man i en separat skål vispa äggvitor så hårda att de är "fasta" ej ramlar ur bunken typ. Sedan ner med vitorna i den andra smeten.
Bäst är att smörja en avtagbar form, (lättast att skära upp tårtan sen så) häll i smeten, in i MITTEN av ugnen i 200grader i 25-30 min
Efter HALVA gräddningstiden lägger du över folie.
SÅ alltså ca efter 13 min.
( min kaka igår tog jag efter 30 min, men kakan SKA vara sladdrig i mitten LITE då man tar ut den, för den stelnar till sig då man låter den kallna. )
Låt Svalna
Glasyren:
Grädde, florsocker, socker och smör blandar man och låter koka upp. Ta sedan av från värmen och lägg i bitarna av chokladen. Rör försiktigt hela tiden så att du får en fin blank chokladkräm
Färdig! Häll nu på glasyren på den kalla kakan som svalnat i 1-2 timmar innan!
Godast är om du låter kakan stå till sig under dagen i kylen!
Lycka till
Jag VET att de låter bökigt första gången man ser receptet
MEN OJ, vad det är värt mödan och så svår är den inte! -
Serveras med kall nyvispad grädde!
-
Åh guuud så gott det lät! Nu ryker min plan om att dra ner på slisk!
Iofs.. Maken fyller år på lördag.. Kanske ska göra en sån åt honom då?Istället för en vanlig tråkig tårta..
-
Ja absolut
Gör den
Min Sambo fyller idag och är ett chokladmonster
Och annars äter han inte vanlig tårta, så denna är den han ÄLSKAR!
Så den bjuds det på ikväll!
Gjorde den igår kväll, låtit stå i kylen
Sen glasyren gjorde jag idag!