• Platano

    En dum fråga om buljong och tillagning...

    Tänkte prova detta receptet på chili con carne  från tasteline , men är inte van vid att använda buljong. Det står att man ska använda en buljongtärning och sen i tillagningen "lägg i resten av ingredienserna" kan man bara lägga i en buljongtärning så i tomatsåsen och de andra ingredienserna, behövs det inte vatten eller något?Löser den upp sig okej?

    500 gram   nötfärs 2 st   gul lök(ar) 2 msk   matfett 1,5 st   grön paprika 1 burk(ar)   krossade tomater 4 msk   tomatpuré 1 st   köttbuljongtärning(ar) 0,5 msk   chilipeppar 1,5 st   vitlöksklyfta(or) 1 tsk   mejram     salt och peppar 1 burk(ar)   vita bönor, kokta

    Tillagning


    1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
    2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
    3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med tortillachips och lite gräddfil.

  • Svar på tråden En dum fråga om buljong och tillagning...
  • ankling

    Den kommer lösa upp sig

  • ankling

    Och så ska jag lägga till att buljongen ska smulas ner, så löser den upp sig lättare

  • Platano

    Tack så mycket för ditt svar Blev lite orolig att det kanske är någon oskriven regel som finns om buljong som alla vet

  • ankling
    Platano skrev 2010-01-24 19:16:08 följande:
    Tack så mycket för ditt svar Blev lite orolig att det kanske är någon oskriven regel som finns om buljong som alla vet
    Hahaha, ja man kan ju aldrig veta
    En hel buljongkonspiration som smider planer i smyg, om hur man bäst ska förstöra middagen för icke buljongvana 
  • Platano
    ankling skrev 2010-01-24 19:22:54 följande:
    Hahaha, ja man kan ju aldrig veta En hel buljongkonspiration som smider planer i smyg, om hur man bäst ska förstöra middagen för icke buljongvana 
    Haha, ja sen fnissar de elakt när middagen är förstörd
Svar på tråden En dum fråga om buljong och tillagning...