En dum fråga om buljong och tillagning...
Tänkte prova detta receptet på chili con carne från tasteline , men är inte van vid att använda buljong. Det står att man ska använda en buljongtärning och sen i tillagningen "lägg i resten av ingredienserna" kan man bara lägga i en buljongtärning så i tomatsåsen och de andra ingredienserna, behövs det inte vatten eller något?Löser den upp sig okej?
500 gram nötfärs 2 st gul lök(ar) 2 msk matfett 1,5 st grön paprika 1 burk(ar) krossade tomater 4 msk tomatpuré 1 st köttbuljongtärning(ar) 0,5 msk chilipeppar 1,5 st vitlöksklyfta(or) 1 tsk mejram salt och peppar 1 burk(ar) vita bönor, kokta
Tillagning
1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med tortillachips och lite gräddfil.