• Svar på tråden lchf recept
  • frökenskabb

    Kycklingsoppa

    1 grillad kyckling
    1 lök
    1 vitlöksklyfta
    1/2-1 grön paprika
    Färsk svamp (valfritt)
    10 körsbärstomater
    Valfria kryddor och örter

    Fräs lök och vitlök i mkt smör. Krydda med curry och paprikakrydda. I med svamp.
    På med vatten och 2 grönsaks buljongtärningar och en skvätt fond (jag struntar i e-ämnen i denna rätt)
    Koka en stund.
    Kycklingen ska vara strimlad i små bitar, paprika likaså.
    I med kyckling, paprika, och tomaterna delade i halvor. Sjud en stund.

    Servera med ost chips, en klick creme fraice eller vad du är sugen på.
    Står mig länge på denna rätt, även då den är relativt fett fattig.

  • strommis

    Pizzabotten el bröd
    En långpanna

    - 1burk Keso,250g
    - 3-4 dl riven ost
    - 6 stk ägg

    - Salt, peppar, pizzakrydda, oregano, basilika mv.

    Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det ordengligt styvt.

    Mosa keson och äggulorna tillsammans med en stavmixer.
    Rör in den rivna osten med en slickepott.
    Krydda därefter efter smak.
    Vänd så försiktigt ner den vispade äggvitan.
    Du kan också ha i tex finskuren skinka eller finskuren,
    stekt bacon i röran om du vill.

    Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
     Grädda på ca 200°C i ca 20-30 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

    vill du göra pizza av den så är det bara att fylla då den är klar och he in i ugnen igen.
    superenkelt och supergott.

    Nötbröd

    Det här behöver du till ett nötbröd:
    1 dl malda hasselnötter
    1 krm bakpulver
    1 tsk linfrön
    1 ägg
    1 msk grädde

    Så här gör du:
    Blanda nötmjölet med bakpulvret och linfröna i en djup tallrik.
    Blanda i ägget och grädden och rör om till en smet
    som du "gräddar" i micron i 2 minuter.
    Låt svalna en stund och lätta sedan på brödet
    med hjälp av en kniv och stjälp upp brödet på ett smörpapper och låt det svalna.
    ett bröd räcker till två personer.
    Jag själv har inte provat detta bröd.

  • Emmi2

    Glass/cheesecake:

    3 dl vispgrädde
    3 ägg
    200 gr philadelphiaost
    vaniljsocker eller vaniljpulver

    Steg 1: Vispa ägggulor tillsammans med vaniljsocker, mängd efter eget val (själv tog jag ca 1 tsk) tills det blivit ljusgult. Blanda ner philadelphiaosten.

    Steg 2: Vispa äggvitor till ett hårt skum.

    Steg 2: Vispa grädden relativt hårt.

    Blanda ihop grädden med ägggulorna och vänd sist ner dom vispade äggvitorna.

    In i frysen i några timmar, gärna över natten.

    Detta är ett recept från en philadelphiacheescake, där jag helt enkelt valt att ta bort digestivebotten och utesluta sockret. Enkelt och jättegott. Kan med fördel serveras med lite hallon.

  • Jen nifer
    frökenskabb skrev 2010-01-28 10:14:17 följande:
    Kycklingsoppa1 grillad kyckling1 lök1 vitlöksklyfta1/2-1 grön paprikaFärsk svamp (valfritt)10 körsbärstomaterValfria kryddor och örterFräs lök och vitlök i mkt smör. Krydda med curry och paprikakrydda. I med svamp. På med vatten och 2 grönsaks buljongtärningar och en skvätt fond (jag struntar i e-ämnen i denna rätt)Koka en stund. Kycklingen ska vara strimlad i små bitar, paprika likaså. I med kyckling, paprika, och tomaterna delade i halvor. Sjud en stund. Servera med ost chips, en klick creme fraice eller vad du är sugen på.Står mig länge på denna rätt, även då den är relativt fett fattig.
    mmm ska nog bli fredagsmiddagen
    Mollys & Minnas mamma
  • EJLM

    Jag äter inte lchf men älskar grönsaker och många av våra recept blir nog rätt lchf vänliga...

    här är några tips:

    kött

    http://erica.myshowroom.se/2010/grillspett-med-oxfile-gronsaker-och-3-saser/

    kyckling (skippa potatisen bland rotsakerna):

    http://erica.myshowroom.se/2009/fylld-kycklingfile-ugnsgronsaker-sallad-2-saser/

    fisk 1:

    http://erica.myshowroom.se/2009/ugnsbakad-lax-med-tryffelomelett-parmesan-pinjenotter-och-gourmetsas/

    fisk 2:
    http://erica.myshowroom.se/2009/ugnsbakadlax-gronsaker-saffrans-samt-chili-aioli/

    fisk 3:
    http://erica.myshowroom.se/2009/asiatiska-laxbiffar-med-papayasallad-och-mangosas/

    supergod sallad:
    http://erica.myshowroom.se/2009/sallad-med-sharon-paron-fetaost-balsamico-vitloksklyftor-bla/

  • rasajj

    Enligt fitday sa skulle hela kakan ha lite drygt 18g kolhydrater, om nan ar intresserad   Sjalv skulle jag nog ha lagt till nagot sotningsmedel, men inte vanlijsocker. Kanske stevia eller xylitol.


    'The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so.'
  • Fjuppan

    Kanske någon redan har tipsat om detta "bröd som smakar bröd", men i alla fall:


    2 stora ägg som vispas hårt
    1 dl grädde
    1 nypa salt
    1,5 dl Pofiber
    Låt stå och svälla en stund innan du formar ca 5 tekakor på bakplåtspapper. Grädda i 7-10 minuter(tills de är lite gyllenbruna) i 200c
    Det blir som en blandning mellan scones och muffins, riktigt gott bröd. Pofiber innehåller 12 kh/100g och 1 dl väger ungefär 20g=ca 2,5 kh/sats
    Supergott med mycket smör och ost till kvällsteet.
  • Snigel84

    Jag brukar göra


    Fjuppan skrev 2010-02-14 18:38:13 följande:
    Kanske någon redan har tipsat om detta "bröd som smakar bröd", men i alla fall: 2 stora ägg som vispas hårt 1 dl grädde 1 nypa salt 1,5 dl Pofiber Låt stå och svälla en stund innan du formar ca 5 tekakor på bakplåtspapper. Grädda i 7-10 minuter(tills de är lite gyllenbruna) i 200c Det blir som en blandning mellan scones och muffins, riktigt gott bröd. Pofiber innehåller 12 kh/100g och 1 dl väger ungefär 20g=ca 2,5 kh/sats Supergott med mycket smör och ost till kvällsteet.
    brödet med 3 ägg, salt, en skvätt grädde, smält smör och pofiber till en bra konistens (1,5-2 dl). Tycker det blir godare med smör i =)  Brukar ha i en tsk bakpulver men det kanske inte behövs?
Svar på tråden lchf recept