Ser ni något fel på det här brödreceptet?
Har bakat det här brödet två gånger nu och båda gångerna har det blivit misslyckat. Det är ett jättegott bröd - jag älskar smaken, men konsistensen är helskum, typ som en kladdig kaka och det bara faller ihop när man skär en skiva. Sen lossnar det från skorpan oxå, blir som luft mellan brödet och skorpan (den lite hårdare ytan). Kan ni se om det fattas nåt, är det fel angiven temperatur, tid..? Som sagt, det är ett perfekt bröd rent smakmässigt, men man vill ju gärna kunna skära det oxå utan att det bara faller i bitar.
Här är receptet:
2 dl rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl linfrön
1 dl vetekross
1 dl kruskakli
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl psylliumfrön
1/2 dl solroskärnor
1 liter lättfil
1 dl brödsirap
2 msk bikarbonat
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar.