Är det okej att äta vanlig rökt medvurst?
Jag är så less på ost och skinkmackor och vill så gärna ta en macka med rökt medvurst.
Är det okej att äta rökt medvurst under graviditeten? Är i vecka 31.
Jag är så less på ost och skinkmackor och vill så gärna ta en macka med rökt medvurst.
Är det okej att äta rökt medvurst under graviditeten? Är i vecka 31.
Varför skulle det _inte_ vara det?
Har ingen aning men hittade detta svar:
Varmrökt el kokt = alltid ok
Kallrökt eller torkat = frys i 3 dygn innan.
Tror att det svaret ska vara rätt, det är ju toxoplasma man kan bli smittad av när det gäller kött o de dör om man fryser ner det minst 3 dygn innan man ska äta. En annan sak är att i sverige är det ganska ovanligt att bli smittad men det du kan göra om du inte vill frysa in varenda gång är att se på förpackningsdatumet och ta det som är nyast. Men vill man vara hundra så frys ner det!
Du kan äta medwurst. Det tillverkas som en vanlig korv som är varmrökt. Den är rökt i en halvtimma och sen är den ångkokt till 75 grader. Är du orolig kan du frysa in den i tre dagar. (maken är charkuterist).