Glutenfritt, vad använda istället för skorpsmulor?
Ska börja baka muffins nu, men undrar vad jag kan ersätta skorpsmulorna i mitt recept med? Har inga glutenfria skorpsmulor hemma, så finns det något jag kan använda istället?
Ska börja baka muffins nu, men undrar vad jag kan ersätta skorpsmulorna i mitt recept med? Har inga glutenfria skorpsmulor hemma, så finns det något jag kan använda istället?
När jag såg frågan trodde jag att du skulle ha skorpsmulor till att smörja en form, då kan du ju ta råsocker. Men om det ingår I receptet vet jag inte :-/
Ska det vara skorpsmulor i muffinsen? Du kanske kan använda glutenfritt ströbröd, mosat GF knäckebröd eller kokos?
Är det för formarna? I så fall bullformar, cocos eller samma mjöl du har i muffinsen.
Ja det är alltså I muffinsen jag ska ha skorpsmulor! Hmm, mosat knäckebröd var ju en idé, likaså koksflingor...! Blir det gott tror du? Undrar om jag vågar testa?
Vi har använt mosat knäckebröd att bröa formar med. Det blev bra i alla fall. Borde ju vara ungefär samma sak som skorpmjöl egentligen.
Oj, det låter som ett spännade recept. Om knäckebröden är neutrala i smaken kan det säkert fungera. Jag lyckades få en hel sats köttbullar att smaka Husman en gång, det var inte så gott...
Klurigt! Tillför skorpsmulorna något "krisp" eller är de bara där för att binda vätska?
/obildad svensk som aldrig haft äran att smaka Runebergsbakelser