Baka bullar utan jäst, går det?
Som frågan lyder.. kan man baka bullar utan jäst? Jag har ingen hemma.. :(
Som frågan lyder.. kan man baka bullar utan jäst? Jag har ingen hemma.. :(
Snabbullar eller vad de heter, i så fall. Receptet är med bakpulver, men det är inte samma sak som bullar med jäst.
Googla hastbullar. Det är gott men det smakar inte alls kanelbullar.
Det här smakar gott, men blir ju inte som vanliga bullar.
Ja, man kan använda annat än jäst som jäsmedel, exempelvis bikarbonat som är det ingående jäsmedlet i bakpulver (som är "utspätt" med annat), eller surdeg (kanske t.o.m. hjorthormsalt?). Men båda de jäsmedlen kräver lite syra för att fungera som jäsmedel, så det blir inte samma smak som med jäst. Till söta bullar bör man ju t.o.m. använda jäst för söta degar eftersom den är speciellt framtagen för att klara jäskraften när det är mycket socker i degen, som annars hämmar jäskraften.
Så hur gick det. Blev det hastbullar?
Ett tips kan vara att köpa hem torrjäst som håller sig länge så man har jäst hemma när andan faller på nästa gång...