Kan jag koka upp vatten, svalna sen koka upp igen till 40?
Har fått en superbra vattenkokare där man kan ställa in temperaturen på olika grader, men den kokar då upp till 100 grader för att sedan svalna till vald temperatur och det tar ju ändå sin tid..
Så man borde väl kunna göra som så att man kokar upp vatten till 100 grader på morgonen som man har i en kanna i kylen för att sedan hälla i det i vattenkokaren igen och koka upp till bara 40 grader direkt? Går så himla snabbt att koka upp till bara 40 grader att jag knappt hinner starta vattenkokaren, så gör det något om man blandar ersättningen direkt när den är ca 50 grader och låter den svalna till lagom temperatur? Vilket borde gå ganska så snabbt. Eller "förstör" man ersättningen då?
För antar jag inte kan ta kallvatten från kranen och direkt bara koka upp till 40 grader (då bakterierna inte dör helt förrän vid 100?)
Tacksam för all hjälp jag kan få! :)