Balsamvinäger/balsamico
Vad är skillnaden, är det nån skillnad och vad har man det till? Vet att jag ätit nån sallad mednågot på som liknade soya till utseende till en grillad macka på ett fik, kan det vara balsamvinäger?
Vad är skillnaden, är det nån skillnad och vad har man det till? Vet att jag ätit nån sallad mednågot på som liknade soya till utseende till en grillad macka på ett fik, kan det vara balsamvinäger?
Det kan det nog ha vart -det är väl i främsyt sallader det används. Blandat med olivolja, salt o peppar så får man en vinägrett som man smaksätter sallader med
balsamvinäger/balsamico är tunn, rinnigt soyaaktig i konsistensen.
balsamicosås/crema di balsamico är en lite tjockare sås
Sen bör tilläggas att folk ibland (felaktigt antar jag) använder begreppet balsamico för såsen, vilket blir förvirrande.
..och det är jättestor skillnad i smak mellan olika märken, vissa är bara vanlig vinäger färgad med soya.
Saltå kvart gillar jag och icas ekologiska, även om jag inte har dubbelkollat innehållsförteckningarna på dem.
Zetas tycker är ganska mjäkig men det är en smaksak.