Fil/Yoghurt
Har funderat så länge på vad skillnaden på fil o yoghurt är och bara måste få veta. Konstig fråga kanske, och oviktig men kan inte få det ur huvudet :P Någon som vet?
Har funderat så länge på vad skillnaden på fil o yoghurt är och bara måste få veta. Konstig fråga kanske, och oviktig men kan inte få det ur huvudet :P Någon som vet?
Ingen?
Både filmjölk och yoghurt syras med mjölksyrebakterier, det är bara olika bakteriekulturer som används. Yoghurtbakterierna gynnas i något högre temperaturer än filbakterierna.
Bakterierna i yoghurt förbrukar mer laktos, mjölksocker, och därmed blir den syrligare än filmjölken. Det kan vara bra för både diabetiker och laktosintoleranta. Processen gör också att kasein fälls ut, vilket gör att yoghurten får en fastare konsistens.
Okej tack, så det ena är inte "nyttigare" än det andra?
fil och yoghurt har samma näringsvärde om man väljer samma fetthalt (osötad).