Om man har höga kolesterolvärden? Äggulan eller äggvitan?
Om man har höga kolesterolvärden,
är det äggulan eller äggvitan man ska undvika?
Om man har höga kolesterolvärden,
är det äggulan eller äggvitan man ska undvika?
Ägg går bra att äta nån gång i veckan, det har inte så stor betydelse för kolesterolvärdet (enligt våra hjärtläkare på jobbet) om man inte proppar i sig ett tjog i veckan eller så .
Men för att svara på din fråga så är det gulan som är rik på kolesterol.
Inget av det, ägg ökar inte det onda kolesterolet vilket är det intressanta för hälsan
http://helenaslchf.blogg.se/2010/january/sag-hej-till-apan-pa-al-capones-axel.html
Det är äggulan som innehåller kolesterol men frågan är om det verkligen har någon större betydelse för blodfetterna... Jag tvivlar.
Kolesterolet är ju en myt...ät MER ägg istället
www.kostdoktorn.se
Högt av det "dåliga" kolesterolet kan man få genom dels ärftlighet, rökning, fel mat, och faktiskt av antidepressiva medel, som tex Zoloft.