• KickiHH

    Blivit rekommenderad citodon för huvudvärk, orolig.

    Jag har en lång historia med hypertoni och migrän och har medicinerat sloken soc 100mgx 1 för hypertoni och migränprofylax och vb vid migränattack naramig x 1 och alvedon eller treo.
    Sedan jag blev gravid har jag fått sluta med detta men blev i v 18 tillbakasatt på seoken 50mgx1 då jag fick huvudvärk som inte gav sig.
    Det är nu tillbaka med migrän en gång vecka och huvudvärk ca 2 dagar / vecka.
    Min läkare på spec mödrarvåden har nu sagt att jag ska kombinera citodon och alvedon vid huvuvärk och satt tillbaka naramig vid migrän, Jag är nu 22 +4 -
    Jag tycker det känns jätteoroligt med att ta citodon, jag fick det en gång för många år sedan för värk i käkled men tyckte då att jag blev snurrig av den och ville inte ha den.
    Om jag blir påverkad av detta blir inte mitt barn det då ?
    Detta är ju ett läkemedel som förskrivs på spec. recepblankett och jag hittar inga andra som verkar ha fått detta.

  • Svar på tråden Blivit rekommenderad citodon för huvudvärk, orolig.
  • Farmaceuten

    Hej,
    jag förstår din oro, har man blivit ordinerad läkemedel från en läkare är det bästa att man vänder sig tillbaka till läkaren vid osäkerhet att behandla. Man kan använda Citodon med försiktighet under graviditet, din läkare tänker på det bästa både för dig och ditt barn. Om du har migrän mår ju du inte heller bra. Även om du tar Citodon så är risken inte stor att ditt barn påverkas. Men för bästa resultat rekomenderar jag dig att kontakta din specialistläkare igen.

    Lycka till!
    Farmaceuten Maria

Svar på tråden Blivit rekommenderad citodon för huvudvärk, orolig.