• Ludde1­0
    Äldre 28 Feb 15:52
    2401 visningar
    4 svar
    4
    2401

    Någon som adopterat från Colombia?

    Finns det någon som nyligen adopterat från Colombia, som vill dela sina erfarenheter och ge tips på vad man bör tänka på när man fått barnbesked och hämtar sitt barn? Vad är viktigast att köpa/ta med till landet, etc?

  • Svar på tråden Någon som adopterat från Colombia?
  • Äldre 28 Feb 16:07
    #1

    Inboxa Pixelmia här på FL, så kommer du med i en Googlegrupp för familjer som precis har eller ska adoptera från Colombia. Dår får man massor av bra tips

    Har ni skickat ansökan än? Till vilket barnhem i så fall?

    /Gnista, som kom hem med en sex månaders dotter från Colombia förra veckan)

  • mallab
    Äldre 7 Apr 21:09
    #2

    Hejsan!

    Vi har varit hemma ca 5 månader med vår lilla pojke från Colombia. Han var 5 månader när vi fick barnbesked och drygt 6 månader när vi kom hem! Det är svårt att förbereda sig innan barnbesked eftersom man inte vet hur stort/gammalt barn man får. Vi skrev en lång lista på saker som vi tyckte var nödvändiga då var det lättare att efter barnbesked inhandla allt. Resedatumet ligger ju bara ca 2 veckor fram efter barnbesked..... Det är stressigt men enormt roligt...... Vår pojke kommer från ett barnhem i staden Medellin. Vi var där i 3 veckor och sedan i Bogota i ca 1 vecka eftersom det är där man ordnar med det svenska passet. Klimatat skiljer sig mellan städerna, Bogota är något kallare.
    Det är svårt att ge tips på vad ni behöver ta med. Det som vi var glada att vi hade med var termos eftersom det i bland blir mycket åkande i bil till olika ställen..... man kunde snabbt fixa en flaska vid hungrig mage... Det finns många välsorterade mataffärer och köpcentrum. Allt går att få tag på, blöjor, barnmat, flaskor, kläder mm.

    Vi fick tips från AC att inte köpa någon gåva till barnhemmet förrän vi kom till Colombia. Personalen på barnhemmet uppskattar att man frågar vad de behöver just då. Eftersom man gör ett återbesök innan man åker hem så hinner man ordna med det där! Som sagt... allt finns verkligen!

    Har ni skickat era papper ännu! Skulle vara kul att höra vilket barnhem det blev!

    Lycka till! Ni har en fantastisk tid framför er!

  • Äldre 7 Apr 21:17
    #3

    TS: Kom gärna till den här tråden också! www.familjeliv.se/Forum-13-245/m51780218.html

  • Linnis
    Äldre 7 Apr 22:00
    #4

    Gnista har bra tips. Om ni inte redan är medlemmar  gå med i Colombia-googlegruppen via Pixelmia. Där ligger ligger tom packningslista upplagd {#lang_emotions_nalle}

Svar på tråden Någon som adopterat från Colombia?