• VixieB

    Kan man göra pizzadeg på jäst för söta degar?

    Som rubriken lyder, funkar det att göra pizzadeg på "röd jäst" som egentligen är för söta degar?
    Vad är skillnaden på den och den blå egentligen?

  • Svar på tråden Kan man göra pizzadeg på jäst för söta degar?
  • VixieB
    Amira skrev 2010-03-05 13:04:19 följande:
    Sötare smak tror jag.
    Då borde det ju egentligen funka...?
  • den kära leken

    Jag använder bara jäst för söta degar till allt, förutom när jag använder surdeg då. Jag tycker skillnaden är att den jäser bättre med den jästen.


    BF 100817
  • VixieB

    Vad bra, då får vi middag även idag då! {#lang_emotions_laughing}

  • Amira
    VixieB skrev 2010-03-05 13:04:58 följande:
    Då borde det ju egentligen funka...?
    Ja, kör på det! 
    Vad blir det för pizza?
  • VixieB
    Amira skrev 2010-03-05 13:14:11 följande:
    Det blir nog något enkelt, med tomatsås, köttfärs, svamp och lite grönsaker, snabbt och lätt!
    Enkelt att göra en större med och frysa in!
  • MBert
    Amira skrev 2010-03-05 13:04:19 följande:
    Sötare smak tror jag.
    Nej, jästen ger inte sötare smak.
    Skillnaden är att den jästen klarar av all den mängd socker som ingår i söta degar. För mycket socker gör annars degen "tung" och hämmar jäskraften, men upp till ca 3 msk fungerar som jästnäring och jäser bort (omvandlas till den gas som gör att degen jäser).
    Det är kort och gott mer jäskraft i den jästen som är anpassad för söta degar. Den går att använda även till matbrödsdegar. Nackdelen är att den är dyrare.
  • VixieB

    Det gick ju utmärkt! Blev en så kallad "långpannepizza", pappas egna recept! :D

Svar på tråden Kan man göra pizzadeg på jäst för söta degar?