Ananaspaj äter jag kall, och jag tycker den är jättegod dagen efter. lite krämigare så, botten blir mycket godare tycker jag. Ananrs är detta recept på en kaka underbart, seg och knäckig, möjligtvis att chokladen förstör, med tanke på att det inte fick vara nötter i.
200 g smält smör.
1 ägg
2 dl socker
1 dl rårörssocker
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
3 dl hackad choklad (vit och mjölkchoklad)
Blanda smör, ägg och sockret i en bunke, blanda salt, vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan och blanda ordentligt. Häll ner de torra ingredienserna i smörsmeten. Smörj en rund form med avtagbar botten, "bröa" med kakao. Till sist, rör ner den hackade chokladen i smeten och rör om. (ska vara en fast smet, nästan som en deg) Ha ner i formen och in i ugnen. Gräddas i varmluftsugn, 150 grader, ca 25-30 min.
God som den är, men serverar du den ljummen är vaniljglass eller vaniljsås till en riktig höjdare...
