Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • pneumothorax

  Tis 9 mar 2010 11:10 Läst 1815 gånger Totalt 1 svar
  Tis 9 mar 2010 11:10

  Hej

  När vårt första barn föddes så andades han inte, så de fick ventilera honom, då uppstod ett problem, något de kallade pneumothorax (hål på lungsäcken) förklarade de för oss... det slutade att han fick ligga på IVA och allt var verkligen jätte jobbigt.
  Är nu gravid igen och undrar hur vanligt detta är?
  Är verkligen jätte rädd för att det ska hända igen, och min man vill under inga som helst omständigheter vara med på en förlossningen igen. Han vill att det ska göras ks och jag vet inte alls vad jag vill.. jag är rädd...varför händer en sådan sak.. de kändes som läkaren bara försökte att förklara att det inte var hennes fel... Nu gick ju allt bra i slutändan... men det är något jag tänker  på varje dag

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Ons 10 mar 2010 18:43 #1

  Hej!
  Jag önskar att jag kunde ge dig ett bra råd i den här frågan, men det är utanför mitt område. Det är bra om du istället frågar din barnmorska eller barnmorskan här i forumet!

  Om din partners närvaro kan jag säga så här. Det låter som om han har jobbiga upplevelser av er tidigare förlossning som han kanske behöver hjälp att bearbeta. Vem vet vad det kan leda till? Om ni går en profylaxkurs tillsammans kan ni också få gemensamma "verktyg" som kan göra er båda tryggare. Oavsett kan det vara bra att ha en backup som kan vara vid din/er sida.

  Lycka till!
  Kram
  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll