"Allergi" mot röd mat...
På dagis diskuterade vi härrom dagen min sons röda prickar runt munnen. Jag var övertygad om att det var samma sak som förra vintern, dräggel kombinera med kyla. Men så hade de tänkt att det kunde vara tomat. Efter det sa vi att vi skulle utesluta det men redan samma dag fick han i sig det via mat hemma hos svärmor, vi visste inte att det var tomat i och hon var inte hemma.
Prickarna döck upp direkt och och efter det har vi inte gett honom tomat, nu fick han i sig en bit rött äpple och reagerade på det.
Vi ringde bvc för ett läkarintyg då han reagerar även om det är i maten och de behöver det på dagis. Då får jag en utsnäsning av bvc tanten som säger att de absolut inte har tid att kolla på honom men att hon ska ringa dagis och prata med dem.
Nu undrar jag vad jag ska undvika mer. Då hon inte var sammarbetsvillig och ville diskutera med mig. Han har reagerat på rött äpple, tomat, röd paprika.
Är morot okej? gul tomat? vad ska man undvika mer?
Tacksam för svar!