• Michisen

    Vi är jämt sjuka, varför?

    Det här börjar bli löjligt!

    I januari började sonen på dagis och nog för att jag var beredd på att få VAB:a en del, men att vi också skulle bli så mycket sjuka var jag inte redo för.

    Exempelvis: Jag fick magsjuka sista veckan i februari. När jag precis repat mig lite grann fick sonen vattkoppor. Vattkopporna höll i sig i en vecka och då fick han istället en virusinfektion i övre luftvägar med tillhörande feber.
    Denna virusinfektion/förkylning åkte jag på själv.

    Sedan var han frisk i ett par dagar och var på dagis, men kom hem i fredags efter att ha kräkts. Gissa vem som är magsjuk IGEN nu? Jo, jag!

    Är det så att immunförsvaret blir mer och mer nedsatt ju mer man blir sjuk och varför då? Med tanke på hur många olika sjukor jag åker på så borde jag ju vid det här laget aldrig kunna bli sjuk...

    Hjälp!


  • Svar på tråden Vi är jämt sjuka, varför?
  • Farmaceuten

    Hej,
    det ni råkar ut för er det mest vanliga när man är nybliven "dagiskund", ni har oturen att drabbas av alla de olika virusinfektionerna som åker runt i er närmiljö. Eftersom de är olika virusangrepp så har immunförsvaret inget försvar. Man blir också mer känslig när man precis har varit sjuk, om inte kroppen hinner återhämta sig ordentligt. Försök att pyssla om er och bli riktigt frisk innan ni går tillbaka till dagis, försök sedan att vara ute så mycket som möjligt för att undvika nya infektioner. Handhygienens vikt har ni säkert också hört talas om.
    Kom ihåg att det är de  som inte blir sjuka under denna period som är ovanliga!

    Farmaceuten Maria

Svar på tråden Vi är jämt sjuka, varför?