Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blir 2:a förlossningen

  Tor 18 mar 2010 10:54 Läst 1373 gånger Totalt 1 svar
  Tor 18 mar 2010 10:54

  Hejsan!

  Min första förlossning gick på fem timmar från första värken tills bebisen låg på min mage. Jag kunde inte kissa efter detta utan blev tappad var 4:e timma i två dagar, sen fick jag en kateter insatt, tills jag åkte hem fjärde dagen, då fick jag träffa en uriolog som visade mig hur jag skulle tappa mig själv, vilket jag inte upplevde som några större problem.

  Nu är jag lite orolig om detta även kommer att hända vid min andra förlossning? Min barnmorska har sagt att det inte alls behöver bli likadant, men jag kan ändå inte sluta tänka på detta, då de två första dygnen var fruktansvärda. Jag var kissnödig konstant, men kunde inte kissa.

  Tack på förhand!

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Sön 21 mar 2010 11:25 #1

  Hej!
  Det låter verkligen som en tuff start: en intensiv och kort förlossning och sedan problemet med att gå och kissa... Sannolikheten att det kommer hända samma sak en gång till är väldigt låg, precis som din barnmorska har sagt. Det som är bra att förbereda sig på, däremot, är att det kan gå ännu snabbare! Andra förlossningen brukar gå väldigt mycket snabbare än den första.

  Hur har du förberett dig? Det är bra att träna mycket på andningen och avslappningen så att du kan tillgodogöra dig vilan till exempel. När värkar kommer väldigt tätt är det lätt att uppleva att vilan inte finns där, även om det ser ut så på CTG-kurvan. Anledningen till det är att kroppen i regel är så spänd att den inte känner vilan utan upplever sig vara i ett konstant spänningstillstånd - så, träna mycket på det och åk in så fort du får första tecknen på att det har börjat!

  Lycka till!

  Hälsningar
  Anan

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll