• Maja MK

    För mycket välling?

    Hej

    Min dotter är 2 år. Sedan en månad tillbaka vill hon ha mycket välling. Hon äter på morgonen som frukost innan förskolan och på kvällen ca en timme innan läggdags. Hon får 300ml/flaska. Men nu vill hon ha välling när vi kommer hem OCKSÅ dvs vid halv fem tiden vilket resulterar i att hon inte äter så mycket middag. På förskolan äter hon jättebra (maten är toppen då de har egen kock).

    Jag undrar, hur mycket välling barn i hennes ålder kan äta utan att det blir "för mycket"? Hon dricker mjölk till alla måltider.

    /Maja

  • Svar på tråden För mycket välling?
  • Farmaceuten

    Hej,
    det finns väl inga exakta mått på hur mycket välling ett barn behöver, din dotter verkar ju äta bra av vanlig mat och får sedan välling som frukost och kvällsmål. När hon nu vill ha extra välling när ni kommer hem kanske är ett tecken på att hon är trött och tycker det är mysigt att varva ner med välling? Hon behöver självklart äta vanlig mat så hon får en allsidig kost, men det är ju vanligt att barn ibland "backar" tillbaka utan att det är någon fara. Ni kanske kan hitta någon annan vana som är avslappnande när ni kommer hem från dagis, innan ni äter middag.

    Farmaceuten Maria

Svar på tråden För mycket välling?