• betsla

    älgstek och lergryta

    Ok effellare... jag har en liten älgstek och en lergryta. Hur gör jag?

  • Svar på tråden älgstek och lergryta
  • Gulogulo

    Från:
    www.fryksdalen.com/lysviksodra/recept/alg_lergryta.htm

    "Tages Älg i lergryta

    4-5 personer:

    1 kg älgkött, gärna med ben
    2 morötter
    2 lökar (gul)
    2 purjolökar
    1 lagerblad
    11/2 tsk salt
    1/2 tsk timjan
    2 krm svartpeppar
    2-3 dl buljong
    ca 200 g kantareller
    2 msk smör/margarin
    1 dl finhackad persilja

    Skär köttet i små grytbitar samt skala och skiva löken. Skär purjolök och morötter i bitar och varva kött och grösaker i en genomfuktad lergryta. Strö på kryddor och salt mellan varven. Häll på vätskan, lägg på lock och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå i ca 2 timmar. Bryn kantarellerna i matfettet och lägg dem i grytan under de sista 30 minuterna av tillagningstiden. Strö över persiljan före servering. Kokt potatis eller kokt ris passar bra."

  • betsla

    Tack tack! Älgstek på söndag alltså...

Svar på tråden älgstek och lergryta