Rött kött, vad är det?
Är rött kött, anrättat nötkött, lite rått inuti?
Eller är rött kött rått kött?
Nä...vad är rött kött?
Är rött kött, anrättat nötkött, lite rått inuti?
Eller är rött kött rått kött?
Nä...vad är rött kött?
Om jag säger att jag inte äter rött kött så menas det nöt, lamm, vilt, fläsk. Annat kätt som kyckling är vitt kött el. fågel. Men det är ett sammanhang.
I vilket sammanhang menar du? En blodig biff eller kött som är rosa när det är klart är ett annat.
Rött kött är väl nötkött, medan vitt kött är bl.a. fläskkött?
I allmänhet så menar med rött kött typen av kött, inte hur tillagat det är. Rött kött är tex nötkött. Motsatsen är vitt kött som tex kyckling
www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Kott-och-kottprodukter/Vad-raknas-som-rott-kott/
alltså om någon säger att de inte äter rött kött så antar ja att de menar; nöt, gris, vilt m.m.
vitt kött innefattar väl fisk, skaldjur och fågel!
jag är nog inne på Sorbus linje där...! :)
För mig är rött kött= nötkött.
Märkligt att fläsk räknas som rött kött, tycker det är väldigt vitt/blekt för att vara rött. :P