• Toka2

    Vi som väntar syskon till våra änglar del 10

    Här hålls vi som förlorat ett barn och nu går i väntans tider igen. 

    Förra tråden är stängd, så jag öppnade en ny. Här finns den gamla tråden om någon vill läsa ikapp:

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m49865566.html
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-07 10:44
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m56520106.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-07 10:47
    Presentationstråden hamnar du i om du klickar på länken ovan. Glömde skriva det.
  • Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar del 10
  • Toka2

    Stark Längtan83: När vi väntade Alvin hade jag ALLT klart till v33+1, dagen då graviditeten med Valdemar upphörde så abrupt. Jag ville kunna njuta - så gott det nu gick - av resten av graviditeten. För allt efter v33+1 var liksom ett svart hål, gick inte att föreställa sig. Förlossningen ska vi inte prata om, det var overkligt att man kunde föda barn och få med sig ett hem. Jag kommer ihåg att när jag vaknade v33+2 så blev jag nästan förvånad över att världen inte hade exploderat, så spänd hade jag varit. *KRAM* Så låt dig själv vara trött, det är inte konstigt om din kropp reagerar på den psykiska anspänningen som råder.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Familjen Tinglum

    Hej! Jag tassar försiktigt in här hos er med glädje, rädsla och oro..
    Jag har följt er alla ett bra tag nu men känner nu att jag också behöver dela den här resan med andra som förstår.. Jag är nu i v.15 (14+2). Det har gått nio månader sedan vi fick/förlorade vår fina Martin i v.39+6..

  • Toka2

    Familjen Tinglum: Välkommen!


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Stark Längtan83

    Familjen Tinglum: Hjärtligt välkommen hit, värmer att ha dig här <3
    Håller mina tummar för er..

    Jag har varit hos ögondoktorn idag, synen är återställd men lite av svullnaden bakom ögat består ska på återbesök om 4 månader igen. Nu kan jag koppla bort det lite.

    Toka2: antar att det e därför jag blir så trött, det psykiska ligger bakom och min oro, allt e klart nu, bara lillasyster eller lillebror som fattas. På Måndag är jag i den veckan då malte konstaterades död och på lördag e jag i den veckan då han troligtvis somnade in i min mage på natten när han busade som värst (eller om det var kramper)

    Hade egentligen bebiskläd köpförbud men idag handlade jag 2 stickade jumprar till på lindex, trotsade det:) tar mig friheten att försöka förstå att vi väntar ett syskon genom att handla, vi har ju allt kvar sen innan så vi har ju inte lagt ut så mycket denna gång ändå..

    jennycecilia: jag gillar dina tankar och tar åt mig allt du säger, och ska försöka tänka så. det kan gå illa men kan lika gärna gå bra.

  • Lilla Gry

    Stark Längtan: Känner igen tröttheten och är säker på att det beror på psykisk anspänning. Man blir sä trött av alla dessa tankar och känslor, även om de inte alltid är medvetna, så ligger de nånstans och gnager och stjäl energi. Som min psykolog sa så har vi alltid bagaget med oss och även om vi för tillfället tycker att oron och sorgen är hanterbar och inte kräver så mycket så tar de ändå energi som gör att vi har en lägre utgångsnivå på ork jämfört med tidigare. KRAM!

    Familjen Tinglum: Varmt välkommen!!!

    Är fortfarande deckad av förkylningen, men har trots det behövt jobba hela dagen idag (trots att jag egentligen redan är sjukskriven på halvtid), för att hinna med inför en kurs som jag ska gå imorgon och på fredag. Undrar varför egentligen, men vill gärna gå den och vet att den är bra att ha med i cv:t när jag så småningom ska söka nytt jobb (kommer bara att jobba kvar här några månader efter ledigheten), så har trotsat feber och bihålor... Nu är det dags att hämta sonen och följa med honom på födelsedagskalas. Ingen rast och ingen ro. LÄNGTAR till semestern som börjar nästa torsdag!!!

    Kram på er allihop!

  • Familjen Tinglum

    Tack snälla ni{#lang_emotions_heart}

    Stark Längtan: Inte konstigt om tröttheten är stor med tanke på allt som finns inom oss.. det är ju en stor psykisk påfrestning att vara gravid igen men vågar nästan föreställa mig glädjen när vi får ett levande barn i famnen. För det hoppet måste vi ju ha inom oss..

    Har ni gjort KUB-testet? Martin hade troligtvis ett hjärtfel(vi har aldrig fått det bekräftat) så det gör min rädsla så stor att det ska vara något med hjärtat på det här barnet också. Vet ju att det bara är sannolikheten för downs syndrom som man mäter vid Kub testet men nu känns det som att det finns så mycket att vara orolig för. Samtidigt som man bara vill ha ett levande barn i sin famn, vilket inte heller känns självklart..

  • MrsCharlotte

    Idag var vi på föräldragrupp, det kändes lite konstigt eftersom vi redan gått en gång, men nu är det ju en ny stad och förhoppningsvis kan vi lära känna de i gruppen. Det verkar iaf va en bra grupp, men när vi pratade om förlossningen märkte jag att min sambo tyckte det va jobbigt. Han behöver nog prata och bearbeta det lite, min kurator sa att det kan finnas risk för att männen "bryter ihop" lite grann vid förlossningen eller strax innan om de inte bearbetat förra förlossningen ordentligt. Så han ska följa med till min kurator om ett par veckor för att få prata om det där. 


    För det vore ju INTE bra om ens sambo psykiskt bryter ihop inför förlossningen...  
  • Toka2

    MissCharlotte: Jag och maken pratade MASSOR inför förlossningen när vi väntade Alvin. När Valdemar föddes så var han ju helt ensam mitt i allt kaos.. Först krampade jag på soffan, och han trodde att han såg mig dö. Sedan kommer ambulansen, och han blir ombedd att ta med kläder, kamera etc, för nu ska han nog bli pappa. Han ringer för att få tag i min syster, inget svar. Han sitter själv på Förlossningen och vet inte om han har vare sig fru eller barn. Så får han reda på att han är pappa, till en svårt sjuk son, och att jag är illa däran. Så fort Valdemar var ute så rusades han iväg till akutrummet. Jag var för medtagen och för medicinerad (bla morfin) för att kunna fatta något på två dagar.


    Så väntade vi barn igen. Förlossningen startar. Allt verkar frid och fröjd - tills krystvärkarna drar igång, för då störtdyker hjärtljuden. Läkare larmas, fullt pådrag i rummet. Jag fattar inget, lustgasen har gjort mig dimmig värre. Folk drar i mig, trycker här och där, det gör ont. Bebisen fastnar två gånger, och när h*n väl är ute så rusar alla utom en BM iväg till akutrummet. Jag skickar maken efter dem - för JAG kan ju inte följa med - och jag lider med honom som får uppleva en repris av förra förlossningen.
    När vi väntade Rasmus så funderade vi på om vi skulle ha med en person till, som stöd. Någon som antingen fick sitta i väntrummet på "stand-by" eller helt enkelt istället för maken om han skulle känna att "Nej, jag fixar det inte!" För även om jag helst av allt ville ha min livskamrat med mig så ville jag INTE att han skulle vara med om han mådde dåligt av det. Men problemet löste sig självt, för vi hann ju inte ens hemifrån. Och vi tycker båda två att den förlossningen var överläget bäst, även om vi faktiskt siktar på att hinna in till sjukhuset denna gången
    Men det är så himla viktigt att ta med männen i eftervården. Jag fattar inte att partnern till den födande kvinnan inte per automatik är inkluderad i samtalen efteråt. Det är ju så himla viktigt att pappan/partnern ska vara delaktig, där, engagerad, men det kan ju vara en nog så traumatisk upplevelse ÄVEN OM ALLT SLUTAR LYCKLIGT, och därför så borde inte partnern exkluderas i vården. På Förlossningen / BB borde ett samtal bokas in så att både den nyförlösta kvinnan och den assisterande partnern kan vara med. Kontrollfrågor borde ställas, för att så tidigt som möjligt fånga upp trasiga människor.
    På BVC får de flesta nyblivna mammor fylla i en enkät, jag tror det är när barnet är 3 eller 4 månader, för att kolla ifall hon mår bra eller dåligt. Hur hennes partner mår är liksom inte så noga. Det ställs frågor till nyblivna mammor hur de tyckte att förlossningen var - men deras partner behöver inget stöd eftersom de bara stod där utan att göra något vettigt. Eller hur ska man tolka det hela?
    ..och det var dagens monolog.. {#lang_emotions_embarassed}
    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • MrsCharlotte
    Toka2: Håller fullständigt med dig! Jag har sagt flera gånger efteråt att "varför kunde inte Johan fått morfin precis som jag fick"??? Jag menar, det dämpade min fysiska smärta men även den psykiska. Johan fick inget recept på ångestdämpande och sömntabletter efter förlossningen, bara JAG! Jag fattar det fortfarande inte och tycker det är fruktansvärt att allt bara fokuseras på mamman. Visst, vi knyter an till bebisen på ett annat sätt i 9 månader, och det är vi som lider fysiskt, men pappan förlorar ju ett barn lika mycket som mamman gör. Så vården hanterar det där lite skevt tycker jag. Ska nog ta upp det i min bok om det nu blir nån bok hehe. 
  • Lilla Gry

    Toka och MissCharlotte: Håller med er, men här i stan verkar de ha fattat att även  papporna behöver stöd och hjälp eftersom de hela tiden är väldigt måna om att erbjuda även honom kurator-och psykologhjälp och min bm frågar varje gång hur han mår. Däremot verkar inte han själv tycka att han behöver något stöd, han var med till kuratorn några gånger, men mest som stöd för mig tror jag. Funderar ibland på om han verkligen inte behöver prata mer, men när vi pratar om  det som hände verkar han lugn och sansad, inte distanserad, men inte heller uppriven och tyngd. Så jag antar att han har hittat sitt eget sätt att hantera sorgen. Jag hoppas verkligen det, för jag vill ju absolut inte att han bryter ihop vid förlossningen... Han har varit en klippa de tidigare förlossningarna och jag vill inte tvingas att föda barn utan honom vid min sida.

Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar del 10