• Äldre 25 Mar 13:50
    1812 visningar
    4 svar
    4
    1812

    Ni som adopterat och bor i göteborg/kungälvsområdet, SE HIT!!

    Hej allihopa!.

    Jag undrar om någon här kan hjälpa mig och tala om vart man först och främst skall vända sig om man är intresserad av att adoptera om man bor göteborg med omnejd???
    Vet ingenting om vart man skall börja eller nått..
    Skall tillägga att vi försökt i snart 1 år att skaffa barn på naturlig väg och har ett missfall bakom oss.., håller på med utredning nu så vi vet inte ännu om något är fel på oss, men har ju förstått att det är otroligt långa köer och väntetider på att få adoptera så det känns ju som att man vill åtminstone påbörjat den processen så man inte måste vänta många många år till på att få en egen liten familj...
    Tack på Förhand!

  • Svar på tråden Ni som adopterat och bor i göteborg/kungälvsområdet, SE HIT!!
  • Äldre 25 Mar 14:31
    #1

    Börja med att anmäla er som sökandemedlemmar till en eller flera av adoptionsorganisationerna, länkar till dem finns på www.mia.eu Då får ni en "kölapp" som ni sedan kan använda om/när ni har gjort en adoptionsutredning. Ni behöver inte gå kursen eller göra medgivandeutredningen i nuläget utan det kan ni göra vid ett senare tillfälle. 


    När det är aktuellt för er att starta upp adoptionsprocessen lite mer aktivt så ringer man familjerätten i kommunen. Ring växeln så kopplar de er rätt. Man går också en adoptionskurs, den vanligaste att gå i Göteborgsområdet är den som Folkuniversitetet har http://www.folkuniversitetet.se/templates/PageFrame.aspx?id=125060
    Och sist men inte minst, gift er om ni inte redan har gjort det Många länder har krav på att man ska ha varit gift några år.
  • Äldre 25 Mar 14:41
    #2
    Simba79 skrev 2010-03-25 14:31:21 följande:
    Börja med att anmäla er som sökandemedlemmar till en eller flera av adoptionsorganisationerna, länkar till dem finns på www.mia.eu Då får ni en "kölapp" som ni sedan kan använda om/när ni har gjort en adoptionsutredning. Ni behöver inte gå kursen eller göra medgivandeutredningen i nuläget utan det kan ni göra vid ett senare tillfälle.  När det är aktuellt för er att starta upp adoptionsprocessen lite mer aktivt så ringer man familjerätten i kommunen. Ring växeln så kopplar de er rätt. Man går också en adoptionskurs, den vanligaste att gå i Göteborgsområdet är den som Folkuniversitetet har www.folkuniversitetet.se/templates/PageFrame.... Och sist men inte minst, gift er om ni inte redan har gjort det Många länder har krav på att man ska ha varit gift några år.
    Tack för svar! Vi planerar faktiskt att gifta oss i slutet på sommaren..! =), men det räcker alltså att ställa sig i kö så länge då!?, , man får tillgodoräkna sig den tiden man stått i kö även om man t:ex skulle göra utredning och sådant om kanske 1 år el senare?.
    Är det mkt snack eller är det svårt att bli godkända för att få adoptera?? MVH!
  • Äldre 25 Mar 15:05
    #3
    När ni har gjort klart utredningen så får ni hoppa in i köerna före alla som blivit sökandemedlemmar efter er. Så den måste ni inte göra nu.
    Om man lever ett stabilt liv, har jobb och är frisk så brukar det inte vara några problem med medgivandet. 
    Lycka till med bröllopsplanerna!
  • Äldre 25 Mar 18:05
    #4
    Simba79 skrev 2010-03-25 14:31:21 följande:
    Man går också en adoptionskurs, den vanligaste att gå i Göteborgsområdet är den som Folkuniversitetet har www.folkuniversitetet.se/templates/PageFrame....
    Men observera att ni inte skall ringa runt själva och söka föräldrautbildning utan först avvakta vilken kommunen anvisar till. Det är inte alls säkert att er kommun (längre?) anvisar till Folkuniversitetet!
Svar på tråden Ni som adopterat och bor i göteborg/kungälvsområdet, SE HIT!!