Bästa hemmagjorda våffelsmeten?
Ska göra våfflor i morgon och söker nu den bästa våffelsmeten av er. Visst kan jag googla men vill helre få era favoriter på smet som både smakar bäst och funkar att grädda så jag kan få en ny favorit. Tack.
Ska göra våfflor i morgon och söker nu den bästa våffelsmeten av er. Visst kan jag googla men vill helre få era favoriter på smet som både smakar bäst och funkar att grädda så jag kan få en ny favorit. Tack.
Jag puffar lite här för jag är också på jakt efter ett bra våffelrecept. Jag har utlovat en försenad våffeldag idag!
Finns recept utan ägg och grädde men ganska mycket margarin och det är mitt favorit. Blir jätteknastriga våfflor. Kan det tyvärr inte i huvudet. Tyckte man sedan att de blir för knastriga så släng i lite ägg (så gjorde jag igår så blev de lite mer matiga)
Maken använder ett recept från Melker Anderssons senaste kokbok och det blir verkligen supergoda våfflor av det!
100 gr smör
3½ dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2dl mjölk
2 ägg
2½ dl vatten
(maken har i 2tsk vaniljsocker också)
1. smält smöret och låt svalna lite
2. blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och äggen, vispa smeten slät.
3. blanda ner smöret, resten av mjölken och vattnet i smeten.
Grädda!
Jäklar nu vart jag sugen på våfflor igen.....
frasvåffler
4 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gr smör
blanda hälften mjölk, mjöl o bakpulver, tillsätt resten av mjölken o smör
blir frasiga o supergoda
Våffelsmet ska man göra med vispad grädde i, blir absolut frasigast. Finns ett recept på smet med vispad grädde i en bit ner på den här sidan tex:
receptfavoriter.se/matartiklar/vaffelrecept-recept-pa-frasvafflor-och-vaffelsmet.html
Mmmmm. Jag tycker också att de våfflorna med vispgrädde i smeten och utan ägg är de godaste.
Vi använder nästan samma somMBert och hos oss tycker de att de blir FÖR frasiga så jag rekommenderar Tesselajnenes med några ägg i så de blir mer "normala"
Jag har gjort våffelsmet o det blev mkt över.. hur länge kan man spara smeten i kylskåpet??