Klistrar in vad jag skrev i en liknande tråd igår (gluten- & mjölkfritt + vegetariskt) men modifierar det jag skrev där lite
Lite förslag men inga direkta recept, bara ungefärliga tillagningsanvisningar:
Ugnsbakade paprikahalvor fyllda med risotto med lite grönsaker och ev svamp.
Polenta med spenat - koka polenta i buljong, fräs färsk (baby)spenat i lite olivolja, blanda med polentan. Häll upp i en vattensköljd form, låt stelna. Stjälp upp, skär i bitar, vänd i lite mer polentagryn & stek i lite olja så det får fin färg.
Ugnsrostade rotsaker med kikärtor (dela blandade rotfrukter, krydda och ugnsrosta, häll över kikärtor i slutet).
Fruktig bönsallad - blanda tex kidneybönor, äpple, majs, paprika, gurka, hallon, rödlök och toppa med granatäpplekärnor
Röror av olika slag (guacamole, baba ganoush (auberguineröra), hummus (kikärtsröra) kan du tex ha till bakade potatishalvor/-klyftor.
Typ kebabspett, fast vegetariska - leta reda på något recept på vegetariska biffar men forma dem runt träspett istället för vanliga biffar.
Om du kan få tag på rispapper - vårrullar fyllda med finstrimlad vitkål & andra grönsaker som man fräst mjuka i wok med lite kryddning och blandas med risnudlar eller glasnudlar innan man fyller och rullar ihop rispapper.
Auberginerullar med pesto - Skiva aubergine ganska tunt (ca ½ cm tjocka) på längden, salta ur, bre på pesto (gör egen pesto utan parmesan och ersätt nötter med solroskärnor), panera rullarna (pensla med ägg/olja och vänd i en blandning av 1/3 maizena majsstärkelse & 2/3 krossade cornflakes) och stek mjuka i ugnen.