Hmm, kycklingfilé känns lite vardagligt för mig. Men folk brukar ha jättebra recept på det.
Det jag först kommer att tänka på är ungsgrillade fyllda med färskost (typ Cantadou eller vad dom nu heter).
Annars kan man göra en härlig kycklinggryta - det är lätt att förbereda, gott och ändå lite festligt och mysigt.
Det här är vår favorit:
Ingredienser
1 paket färska kycklingben (900 g) (vi byter till fileer ibland)
olja till stekning
0.5 st gul lök, skivad
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater, hackade
2 dl vatten
några kvistar färsk timjan
1 st röd paprika, skuren i bitar
1 st grön zucchini, skuren i bitar
1 st aubergine, skuren i bitar
1 dl svarta Kalamataoliver med kärna
salt,
socker och peppar
hackad persilja
Gör så här
1. Bryn kycklingbenen i olja tills de fått fin färg runt om. Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll i vitt vin, tomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter. Bryn zucchini, aubergine och paprika i lite olja och lägg ner i grytan.
3. Låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i oliver och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Avsluta med hackad persilja.
4. Servera med nykokt pasta eller ris.