• VildVittra

    Foccacia frågor

    Hejsan

    Bakade ett foccacia bröd för första gången häromdagen.
    Blev jättegott så inga problem med smaken MEN....

    Det blev hårt på utsidan...vad gjorde vi för fel?

    Innan vi satt in det i ugnen gjorde vi små hål lite överallt och penslade ganska mycket med olivolja. Men det stod att man skulle göra så....var det därför det blev hårdskorpa på det?

    Några tips på hur man gör för att få det mindre hårt?

    (fyllningen var finhackad mozarella och finhackad vitlök, blev hur gott som helst)


    Nicholas född 11 juli -05, bebis BF 13 april -10
  • Svar på tråden Foccacia frågor
  • bilaaar

    Tror att ytan ska bli ganska hård. Stoppa brödet i platspåse så mjuknar skorpan till nästa dag!

  • Hallonmun

    Ja om man penslar eller har olja på ytan, så blir det en hård skorpa, det som är grejjen  


    Google is my friend ♥
Svar på tråden Foccacia frågor