• pippin

    Tips om god och snabb fiskrätt

    Jag och barnen har precis ätit och eftersom vi har varit sjuka så fick det bli något lätt och snabbt. Då kom jag på en fiskrätt som jag gjorde mycket förr men "glömt" bort den lite. Ville dela med mig till alla som vill ha god mat och minimalt med arbete...i min bok kan det inte bli bättre Här kommer receptet:

    Till 3 personer

    1 Fiskblock t ex sej, torsk eller hoki
    3 dl creme fraiche ( gärna 34% )
    Köttbuljongspulver ( Ni vet knorr köttbuljong i glasburk)
    Lite vitpeppar

    Lägg fisken i en ugnsform och peppra fisken lite.
    Blanda creme fraiche och köttbuljongspulvret i en skål. Smaka av så att det blir skapligt kraftig smak. Ca 3 msk kanske. (har aldrig mätt). Salt INTE extra.

    Häll på fisken och sätt in i ugnen på 200 grader och låt stå tills fisken är färdig och fått lite färg. Ca 20-40 minuter beroende på om fisken är fryst eller tinad.

    Servera med ris och lite broccoli.

    Låter kanske konstigt med köttbuljong till fisk men alla som smakar denna rätt gillar den verkligen även alla barnen på den förskola som jag jobbar på

  • Svar på tråden Tips om god och snabb fiskrätt
  • sirisdotter
    pippin skrev 2010-04-07 12:46:48 följande:
    Jag och barnen har precis ätit och eftersom vi har varit sjuka så fick det bli något lätt och snabbt. Då kom jag på en fiskrätt som jag gjorde mycket förr men "glömt" bort den lite. Ville dela med mig till alla som vill ha god mat och minimalt med arbete...i min bok kan det inte bli bättre Här kommer receptet:Till 3 personer1 Fiskblock t ex sej, torsk eller hoki3 dl creme fraiche ( gärna 34% )Köttbuljongspulver ( Ni vet knorr köttbuljong i glasburk)Lite vitpepparLägg fisken i en ugnsform och peppra fisken lite.Blanda creme fraiche och köttbuljongspulvret i en skål. Smaka av så att det blir skapligt kraftig smak. Ca 3 msk kanske. (har aldrig mätt). Salt INTE extra.Häll på fisken och sätt in i ugnen på 200 grader och låt stå tills fisken är färdig och fått lite färg. Ca 20-40 minuter beroende på om fisken är fryst eller tinad.Servera med ris och lite broccoli.Låter kanske konstigt med köttbuljong till fisk men alla som smakar denna rätt gillar den verkligen även alla barnen på den förskola som jag jobbar på
    Jaså finns variant med köttbuljong! 

    Vi använder Herbamare (örtsalt) 1-1,5 tsk i 2dl vispgrädde+1dl mjölk (finns väl matlagningsgrädde idag som passar, creme fraiche går säkert också bra).
    Gräddas läckert gyllenbrun utan att ösas. 

    En bjudrätt till minimalt arbete;  "Fisk á la madame Junod"  ur Annas mat (Anna Bergenström).
    Servera med kokt pressad potatis och små fina gröna ärter eller sockerärter.

    Blir bäst med fryst fiskblock så att den gräddiga såsen hinner koka ihop.
  • pippin

    Ska testa ditt recept också

  • sirisdotter
    pippin skrev 2010-04-07 13:14:28 följande:
    Ska testa ditt recept också
    Kul!  När dottern var i 10-årsåldern och hängig beställde hon "torsk i grädde" - det enda hon kunde tänka sig att äta då.
Svar på tråden Tips om god och snabb fiskrätt