• Anonym (orolig)

    Hur kan man bli bättre på sex?

    Hejhej!

    Jag vill bara skriva det här trådet därför att jag vill få exempel, råd och tips på hur man kan bli "bättre" på sex, alltså när det handlar om "en själv" om man säger så, eller hur jag ska säga.
    Alltså, jag tycker inte jag är så bra på sex, att ge det alltså ......eller hur man sägeR? Och är väldigt blyg av mig, vågar knappt "göra någonting" när jag har sex med nån, alltså för har inte så mycket liksom typ "kunskap" om eller på just det "området" eller hur man ska säga....

    Åå, jag vill bara veta..... vart eller hur kan man lära sig mer om sex, hur man gör vid olika ställningar och så menar jag..... ja vet bara inte riktigt, det är så irriterande tycker jag ;/ jag vill inte gå med på olika eller "vissa" ställningar pga att jag inte vet hur man gör då helt enkelt....och vågar inte säga det heller..utan säger att vi tar den "vanliga" ställningen liksom,typ så .. eller att vi tar det där nästa/någon annan gång den ställningen som han vill ta just då..eller sen...alltså jag VÅGAR inte för jag VET INTE hur man gör :s det här är ju rätt pinsamt egentligen, men så är det "i stort sätt" eller ja, egentligen just nu ... och därför frågar jag efter råd. snälla.. hoppas några skriver i den här tråden iaf...så kan vi "följas vid" liksom, eller bara snacka/prata...så jag får några tips...som sagt :)

  • Svar på tråden Hur kan man bli bättre på sex?
  • Tonx

    Min första tanke är att du låter väldigt ung och osäker. (Tänker på faran med att kanske ställa upp på något man inte vill).

    Men för att bli bättre på sex. Jag säger såhär; Steg 1, lär känna dig själv! Lär dig att onanera. Fantisera, dra på en porrfilm, använd händer eller dildo, i sängen, soffan, duschen, what ever, lär dig hur DU fungerar och vad som är skönt för dig. Lär dig att få orgasm.

    Steg 2; PROVA. Ingen är expert på något första gången. Det är som med allt annat, övning ger färdighet.

    Vill du se konkreta exempel på ställningar så är ju Kama Sutra en given klassiker. En bok med alla möjliga och omöjliga ställningar.

    Var inte rädd för att säga till din partner hur du känner. Kan man inte vara ärlig och öppen med den man har sex med så tycker jag inte man ska ha sex alls, oavsett om det är ett one night eller ett fast förhållande.

  • Anonym

    Övning ger färdighet.

    Sen är det fint om man kan prata om det oxå. Underlättar ganska mycket skulle jag säga...

  • Kya

    okej. först och främst, övning ger färdighet. lär känna din kropp, och vad du går igång på. vad är skönast för dig? Du kan gärna stretcha din kropp då och då, så du blir lite vigare. det är inget måste, men bättrar på självförtroendet.

    sen kan du titta på lite p-rullar. de har ofta ganska roliga ställningar som man kan testa härma. så lär du dig kanske lite mer vad du själv går igång på.

    så måste du släppa på dina hämningar. sex kan vara en rolig grej! skratta, lek, testa dig fram! våga fråga hur det känns bäst för din partner, och vad han går igång på. 


    Filip och Liv, mina stjärnor! :)
  • multivitaminjuice

    Det kanske låter klyschigt men det bästa är att prata med sin sexpartner, jag vet att det kan vara svårt om man är blyg och osäker, man får kanske tunghäfta och har svårt att prata om sin egen sexualitet och vad man tycker är skönt.

    Men börja försiktigt, att säga nånting är bättre än att säga inget, om du tillexempel känner dig osäker på vad du ska göra SÄG det, säg att du inte vågar göra så mycket för att du är rädd för att göra fel, berätta att du vill lära dig och fråga hur du ska göra så att din partner kan berätta och visa, sex är som vilken annan aktivitet som helst, du måste öva innan du kan bli bra.

    Och om det råkar gå fel vad gör det? Då är det bara att skratta åt det, man behöver inte ta allt så seriöst. Jag tror att de flesta har överseende med att man inte gör saker perfekt när man gör dem första gången och jag tror att din kille hellre vill att du försöker än att du inte försöker även om du inte gör det "rätt" för blir det tokigt kan han ju bara berätta hur du ska göra i stället eller hur?  Och det är så man lär sig. Genom övning och att testa sig fram.

  • FruT81

    Lev ut och älska dig själv och din kropp, och som de andra säger....lär känna den själv så du vet hur du ska få ut det med din partner. Var snuskig, sexig och kinky vet ja!! Våga prova saker och var lyhörd för den du har sex med......

    Kramen 

  • Anonym (Tuffing numera)

    Hej ts!

    Jag har varit exakt som du fast jag är 33 år! Har bara haft en man i hela mitt liv, träffade en ny för ett år sen och var skitblyg. Men för mig var lösningen att titta på porr, youporn.com eller redtube.com. Då är det ju lite extremt men det finns amatörfilmer där också, bara att klicka och lära sig, funkar som youtube typ.

    Du kan söka på blowjob om du vill se avsugningar tex, det hjälpte mig jättemycket! Sen ska du veta att killar flest blir glada av att tjejen tar för sig, de tycker inte det är konstigt eller pinsamt utan det sitter i huvudet på oss tjejer tror jag. Nu är jag värsta tuffingen, ställer mig på alla fyra och frågar om han kan ta mig bakifrån tex, eller som i morse, jag väckte honom genom att gränsla honom och kyssa honom överallt, sen red jag honom tills han kom i mig, så sjukt underbart!

    Och han säger alltid "nu kan jag dö lycklig" efter en sån upplevelse

    Kör hårt tjejen, du låter som en rolig brud tycker jag, intresserad och vill vara aktiv, inte bara ligga där och låta killen göra jobbet jämt. Bra! Kram kram

  • multivitaminjuice
    Anonym (Tuffing numera) skrev 2010-04-08 23:01:30 följande:
    Hej ts! Jag har varit exakt som du fast jag är 33 år! Har bara haft en man i hela mitt liv, träffade en ny för ett år sen och var skitblyg. Men för mig var lösningen att titta på porr, youporn.com eller redtube.com. Då är det ju lite extremt men det finns amatörfilmer där också, bara att klicka och lära sig, funkar som youtube typ. Du kan söka på blowjob om du vill se avsugningar tex, det hjälpte mig jättemycket! Sen ska du veta att killar flest blir glada av att tjejen tar för sig, de tycker inte det är konstigt eller pinsamt utan det sitter i huvudet på oss tjejer tror jag. Nu är jag värsta tuffingen, ställer mig på alla fyra och frågar om han kan ta mig bakifrån tex, eller som i morse, jag väckte honom genom att gränsla honom och kyssa honom överallt, sen red jag honom tills han kom i mig, så sjukt underbart! Och han säger alltid "nu kan jag dö lycklig" efter en sån upplevelse Kör hårt tjejen, du låter som en rolig brud tycker jag, intresserad och vill vara aktiv, inte bara ligga där och låta killen göra jobbet jämt. Bra! Kram kram
    Fast tänk på att det som funkar bra på film inte alltid är det som gör sig bäst i verkligheten, på film är det oftast viktigt att saker syns så bra som möjligt, man jobbar med två sinnen dvs syn och hörsel, medans man i verkligheten jobbar med minst fem.

    Därför är stälningar och teknik oftast anpasade just efter att det ska se bra och tydligt ut från en kameravinkel, kopierar man bara från porrfilmens värld utan att fundera på vad som faktiskt käns skönast missar man en massa. Det blir mycket teknik och lite känsla.

    Jag tror fortfarande att övning ger bäst färdighet och att man ska vara nyfiken och ha en bra komunikation, berätta om det är skönt, ge förslag på hur det blir bättre osv.
  • Anonym (1031)

    Alla har ju varit gröna i sin sexualitet, det är ju inget konstigt med det. När jag träffade min nuvarande man hade jag nästan ingen erfarenhet alls. Det var liksom har som stod för ideérna. Men jag följde mes med, och han berättade vad som kändes bra och inte. Efter ett tag vågar man mer och mer, och man lär sig också vad man själv tycker är skönt och inte. Då är det viktigt att säga ifrån, eller som jag gjorde, bara byta ställning. Kanske byta tillbaka till vad man gjorde steget före om det kändes bra.

    Om du tycker det känns jobbigt att prata med din partner om vad du gillar så kan du ju göra det vid sidan om istället. Eller skriv ett brev om det känns bättre.

    Efer många år tillsammans med samma partner är det lätt att det blir lite slentrian. Jag har faktiskt kollat lite på porr, fast det egentligen inte tänder mig speciellt. Men det är bra för att få lite nya ideéer om hur man kan göra. Jag menar inte att man ska köra på som värsta porrstjärnan, mer att plocka ner det man ser till sin egna amatörsmässiga nivå.

    Det är ju så olika vad man gillar och inte liksom, och det bästa är att prova sig fram tillsammans med sin partner.

  • Anonym (L)

    En sak jag ofta säger när jag är osäker är : "visa mig hur du gillar, visa mig vad du gillar".


    Man är inte tankeläsare, killen vet lika lite om vad du gillar om du inte visar eller berättar.


    Jag har också tittat mkt på porr, främst för att jag älskar det, men det är ganska så lärorikt


    Skäms inte för att säga "visa hur jag gör det skönast för dig". Det är bara ett tecken på att du bryr dig och vill göra det skönt för din partner.

  • Anonym (min fru är sex terapeut)

    Vilket är målet med att veta mer ??

    #1 tycker jag har sund inställning, om du är blyg men vill veta mer köp sex noveller. 

    Viktigaste vid oralsex är i alla fall, om du älskar göra det så märker din partner det garanterat..

    Have fun

Svar på tråden Hur kan man bli bättre på sex?