De vill ju gärna få dig att tro det...
Men ur miljösynpunkt och hälsosynpunkt skulle i så fall havremjölk vara bättre, då den är närproducerad och det är färre som reagerar på havre än vad de gör på soja. Dessutom kan man än så länge vara säker på att havremjölken inte innehåller genmodifierade produkter, vilket sojamjölken kan göra, beroende på fabrikat.
Det finns osötad sojamjölk och osötad havremjölk, där tycker jag havremjölken smakar bättre, men det är ju en smaksak.
I övrigt kan man ju tänka så här att mjölk är för barn och kalvar. Det är få vuxna i världen som tål mjölk överhuvudtaget, där vi i Sverige oftast är ett av undantagen då vår kost under många år innehållt mjölk från kor och getter etc även som vuxna för att överleva.
Idag går väl åsikterna isär, men hälsotrenden säger att man bör undvika mjölkprodukter för att tarmarna har svårt för det. Sen kan man fundera kring om man ska tro på hälsotrenden.
Finns massor med mer info om du googlar på sojaprodukter+hälsofördelar exempelvis.
http://www.epochtimes.se/articles/2009/06/01/17244.html
Handlar exempelvis om att soja kan vara en av de produkter som gör oss mer benägna att bli allergiska.